Re: ztracené ELDP
Přihlášky zaměstnanců na ZP a OSSZ si ověřte telefonickým dotazem u těchto institucí, případně můžete požádat o písemný výpis z registru.
NA odesílání ELDP je čas - dle "Všeobecných zásad ..." http://www.cssz.cz/cz/duchodove-pojisteni/davky/eviden%C4%8Dn%C3%AD-listy-d%C5%AFchodov%C3%A9ho-poji%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD-od-1-1-2009.htm se ELDP vyplňuje "do 1 měsíce po konečném vyúčtování příjmů v případě skončení účasti na důchodovém pojištění před 31. prosince, nejpozději do 31. ledna následujícího kalendářního roku."
ukončené prac.poměry v květnu a poslední vyúčtování přijmů je 15.června. To by měli být ty Eldp už odesvdané? Nevíte zda je možné se dotázat zda jsou vůbec vystaveny, když je tady oficiálně nemám? Nebo je mám raději zpracovat a odevzdat? Ale co kdyby byly 2x???
Děkuji
Budou -li dvakrát stejné ,nic se nestane. A že chybí asi tři není žádná tragédie. Horší je, že mám silné pochybnosti o tom, že
sociálka vede registr pojišťěnců ve spolehlivém pořádku (:-( po našich zkušenostech nejsou schopni k tomu říci nic.
Mohly, ale nemusely - "nejpozději do 31. ledna následujícího kalendářního roku". Máte čas. Na OSSZ Vám informace jistě sdělí (jestli ELDP jsou nebo ne).
Ale termínově se neděste - ELDP odeslaný elektronicky (!!!) přes PVS letos 21.7. (skončený PP 30.6.) nebyl na ČSSZ v Praze ještě ani 26.10., kdy mi poslali z důchodového odd. žádost o vyplnění ELDP za rok 2010 pro účely důchodového řízení!!! Fuj, hanba :( Vy tady šílíte kvůli termínu a jinde je čas ... takže v pohodě a pevní nervy. Hezký den.
>>ukončené prac.poměry v květnu a poslední vyúčtování
>>přijmů je 15.června. To by měli být ty Eldp už
>>odesvdané?
>Mohly, ale nemusely - "nejpozději do 31. ledna
>následujícího kalendářního roku". Máte čas.
To je změna? Myslela jsem, že stále platí, že ELDP má být odevzdaný do 8 dnů po konečném zpracování mezd (v případě, že prac. poměr skončil).
>
Tak to by si děvčata na OSSZ měly nastudovat svoje vlastní předpisy ... web ČSSZ: http://www.cssz.cz/cz/tiskopisy/duchodove-pojisteni.htm - aktuálně platné tiskopisy - tiskopis č. 89 381 6 - "Všeobecné zásady pro vyplňování ELDP platného od 1. 1. 2009
(aktualizace k 1. 6. 2010)" - strana 3.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 11. 2010 9:35
Dobrý den,
můžete mi někdo prosím poradit. Účetní měla kontrolu na OSSZ a musela předkládat Eldp, jelikož to měla zřejmě v nepořádku, tak dodatečně musela dodělávat (i rok 2008) Kontrola byla do 30.4.2010. Teď jsem to po ní přebrala a nestačím se divit, od lidí co skončily po dubnu 2010 zde nejsou Eldp. Dá se někde zjistit zda je vystavila nebo co s tím? Jde asi o 3 lidi. A nenašla jsem u některých ani přihlášky pro nové zaměstnance na OSSZ ani pojišťovnu.
Díky za radu.