Re: nemocenská při nerov. rozv.pr.době s
Děkuji, tzn, pokud jsem to zprávně pochopil, že že se nepočítají neplacené první čtyři dny co mám volno (1.-4.11.) ale až pracovní, ale proč jsou v tom případě tři?
Děkuji
Re: nemocenská při nerov. rozv.pr.době s
Protože to je podle zákona o nemocenské- první tři dny zaměstnavatel neplatí. Náhrada mzdy se platí až od 4.dne. Počítají se jen dny,kdy jste měl mít plánovanou směnu( i v SO a Ne ). Od 15 kalendářního dne nemoci jsou nemocenské dávky a to za kalendářní dny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 11. 2010 11:16
Pracuji ve čtyřsměnném provozu, přičemž jsem na nemocenskou nastoupil v pondělí 1.11.2010 po noční směně a do 4.11.2010 včetně mám dle harmonogramu pracovní volno(4dny).
Poté bych měl mít 7 pracovních dnů pá-čt vč.so a ne(v sobotu 12h.směna), opět volno pá-ne a po-pá práce.
Můj dotaz se týká toho, zda zaměstnavatel platí 10 kalendářních dnů po 4 dnech neplacených, či se jedná o pracovní dny a mém případě se počítají víkendy(vč.12tky v so).
Děkuji