Re: Nárok na změnu pojist.smlouvy-život.
Nejprve ke změně. Důležité je, zda pouze měnil pojištění, případně připojištění a zůstala mu původní smlouva. Pokud tomu tak je, pak potřebuji vědět, kolik je manželovi současně let.
Pokud chce udělat na smlouvě tuto změnu, pak je skutečně otázka, zda se mu to vyplatí Pojistné se totiž počítá na bázi přirozeného pojistného, které s věkem stoupá.
Dále prosím o uvedení obchodního označení popř. číselného tarifu ve smlouvě.
V pojistných podmínkách produktu, který si myslím, že máte je někde věta o tom, že pojišťovnas může.... ale nemusí.
>>Mám prosbu, kdo se zabývá pojišťovnictvím, manžel má
>>smlouvu na kap.živ.pojištění u jedné nejmenované
>>pojišťovny :-), dříve IPB pojišťovna, uzavřel v roce
>>1994 a
>>v r..2000 provedl změnu pojistné smlouvy, tedy
>>připojistil se úrazově, pojišťovací agentka mu na úkor
>>této
>>změny ovšem snížila běžné pojistné pro případ dožití,
>>tedy odbytného. Manžel má smlouvu do 70 let. Nyní by
>>rád provedl změnu a navýšil si pojistné pro případ
>>smrti
>>obecné a navýšil běžné spoření pro dožití na původní
>>úroveň, sjednanou v roce 1994. Pojišťovna nechce
>>změnu
>>provést, dle sdělení pracovnice na pobočce, neboť je
>>to pro pojišťovnu nevýhodné. Dle podmínek smlouvy má
>>manžel na tuto změnu nárok. Pojišťovna údajně
>>podmínky
>>změnila, ovšem bez jakékoli informace klientovi, tedy
>>manželovi a bez jeho podpisu změněných podmínek. Má
>>na
>>toto nárok a jak se bránit? :-(. Vím, že je to téměř
>>otázka právnická, tak snad odpoví někdo fundovaný
>>:-).
>>Děkuji vřele. Martina
>
>Nejprve ke změně. Důležité je, zda pouze měnil
>pojištění, případně připojištění a zůstala mu původní
>smlouva. Pokud tomu tak je, pak potřebuji vědět, kolik je
>manželovi současně let.
>Pokud chce udělat na smlouvě tuto změnu, pak je
>skutečně otázka, zda se mu to vyplatí Pojistné se totiž
>počítá na bázi přirozeného pojistného, které s věkem
>stoupá.
>Dále prosím o uvedení obchodního označení popř.
>číselného tarifu ve smlouvě.
>V pojistných podmínkách produktu, který si myslím, že
>máte je někde věta o tom, že pojišťovnas může.... ale
>nemusí.
Děkuji mnohokrát, manželovi je 33 let a pojistná smlouva je stále tatáž, pouze provedl navýšení na úrazovém pojištění, částečně na úkor spořicí částky pro případ dožití (odbytného), což bychom chtěli změnit. Problém je, že smlouva má zajištěný 5% úrok(tím odpovídám na Vaši námitku, zda se mu navýšení pojistného vyplatí) a pochopitelně pojišťovna tedy nemá vůli běžné pojistné zvyšovat. Smlouva je dle taritu KZP1.
Udělejte to jednoduše:
Nekomunikujte s pobočkou.Volnou rukou napište (adresujte doporučeně na pojišťovnu)
Žádám o navýšení částky na dožití na .......
Změnu prosím proveďte k nejbližšímu možnému termínu.
V případě nutnosti vyplnit zdravotní či jiný dotazník mě prosím informujte.
Žádám vás o písemnou odpověď na můj požadavek a také o sdělení částky, kterou mám nově platit na upravenou smlouvu.
Můžete to napsat na počítači, jen, že nepotřebujete žádný formulář.
Ano znám.
Já osobně bych to znovu nenavyšovala, vnitřní míra výnosnosti se pohybuje zhruba kolem 3,5 %.Potíž je v tom, že je to do 70 let.
Spořit se dá lépe jinými formami a ne životním pojištěním.
Z druhé strany je tam možnost mimořádného výběru.
Díky, sice přesně nevím (pouze tuším :-) ), co je vnitřní míra výnosnosti, ale to neva. A děkuji za Váš čas. Vy jste ekonomka, či pracujete v pojišťovně, pokud to není příliš indiskrétní dotaz? :-)
Co byste mi poradila, tedy jaký druh spoření se slušným zúročením a ne s přílišným rizikem (asi obligátní otázka :-) ).
Jsem dańový poradce a makléř.
To je otázka finančního plánu do budoucna, představ vašich a vašeho manžela do budoucna. Nelze dát univerzální recept.
Vnitřní míra výnosnosti - je to, co vám to skutečně vydělá.
Pojišťovny mají ještě skryté poplatky a ty ovlivńují skutečnou výšku zhodnocení peněz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 11. 2010 13:50
Mám prosbu, kdo se zabývá pojišťovnictvím, manžel má smlouvu na kap.živ.pojištění u jedné nejmenované pojišťovny :-), dříve IPB pojišťovna, uzavřel v roce 1994 a v r..2000 provedl změnu pojistné smlouvy, tedy připojistil se úrazově, pojišťovací agentka mu na úkor této změny ovšem snížila běžné pojistné pro případ dožití, tedy odbytného. Manžel má smlouvu do 70 let. Nyní by rád provedl změnu a navýšil si pojistné pro případ smrti obecné a navýšil běžné spoření pro dožití na původní úroveň, sjednanou v roce 1994. Pojišťovna nechce změnu provést, dle sdělení pracovnice na pobočce, neboť je to pro pojišťovnu nevýhodné. Dle podmínek smlouvy má manžel na tuto změnu nárok. Pojišťovna údajně podmínky změnila, ovšem bez jakékoli informace klientovi, tedy manželovi a bez jeho podpisu změněných podmínek. Má na toto nárok a jak se bránit? :-(. Vím, že je to téměř otázka právnická, tak snad odpoví někdo fundovaný :-). Děkuji vřele. Martina