Re: Průměrný výdělek pro úřad práce
K čemu je úřadu práce hrubá mzda? Ten počítá s průměrným výdělkem. Kolik máte týdenní pracovní úvazek? 24 hodin nebo 30 hodin?
Výpočet průměrného měsíčního výdělku = průměrný hodinový výdělek (průmer pro náhrady - pro dovolenou a nemoc) se vynásobí týdenní pracovní dobou zaměstnance a koeficientem 4,348, který vyjadřuje průměrný počet týdnů připadajících na 1 měsíc v průměrném roce.
Takže se vezme hrubý hodinový průměr, který byl platný v den ukončení prac. poměru (to je ten průměr, kterým Vám platili např. dovolenou). Ten se vynásobí 24 a dále se vynásobí 4,348. Vyjde průměrný měsíční hrubý výdělek. Z tohoto hrubého se spočítá průměrný čistý a z něho se vypočítá podpora.
Vezmete hrubou mzdu za čtvrtletí. Nevím, kdy jste končil, jestli v říjnu, tak III.Q, jestli 30.9., tak II.Q. Od hrubé mzdy odečtete náhrady (za dovolenou, lékaře, svátek, apod.) a vydělíte počtem skutečně odpracovaných hodin. Tedy včetně přesčasů, ale bez té dovolené, lékaře, atd.
Pokud máte měsíční mzdu, záleží na tom, jak máte placený svátek. Jestli se vám mzda nekrátí, tak dělíte hodinami včetně svátku. Jestli máte za svátek náhradu mzdy, tak hodinami bez svátku.
takže je to tak jak jsem si myslel, šlo mi jen o to že na úřadě i v práci mi počítali hodinový fond 5*6 hodin/týden, i když jsem dělal 4*6 hodin/týden. Nevěděl jsem jestli to tak má být nebo jestli jen udělali chybu. A podle toho co píšete vy, tak udělali chybu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
3. 11. 2010 18:40
Dobrý den,zaměstnavatel i úřad práce mi spočítal průměrnou hrubou mzdu cca 7000, ačkoliv jsem za předchozí kvartál bral konstantně 10200. Rozpor, který ve výsledku vznikl kvůli tomu, že pracuji 6 hodin 4 dny v týdnu a zaměstnavatel i úřad práce my počítají 5 dní v týdnu, tedy 30 hodin tím pádem mi snižují hodinový průměr a průměrný měsíční výdělek. Je to tak správně, nebo jsou jen nekompetentní?