Fotovoltaická elektrárna

• (neregistrovaný)

4. 11. 2010 11:22

Od 1.11.2010 měla být zrušena povinnost vést podvojné účetnictví u votovoltaek. Nevíte o tom někdo? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 11. 2010 11:48

alen1 (neregistrovaný)

Re: fotovoltaická elektrárna
      Ano, ale přechodné ustanovení, které to umožní i těm, kteří vedli účetnictví ( FVE pořízená před v tímto datem) tam nevidím.
      Možná jen špatně koukám.

• 4. 11. 2010 13:40

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Kdo získá licenci od 1.1.2011 může vést DE.

Kdo získal nebo získá licenci do 31.12.2010 musí vést účetnictví a to nejméně 5 let.

Jinak ST 158 ruší osvobození od 1.1.2011 a prodlužuje odpisy na 240 měsíců.

U instalací nad 30 KWp navíc zavádí odvod ve výši 26% z prodejní ceny a 28% ze zeleného bonusu (podle ST 141/2 ze včerejška).

U FVE na zemědělské půdě prudce zvyšuje náhrady za vynětí ze zemědělského půdního fondu.

Holt máme vládu, která nebude zvyšovat daně a bude vytvářet stabilní podnikatelské prostředí.

Ať Slunce svítí!

• 4. 11. 2010 14:13

VáclavKT (neregistrovaný)

No,to jsem asi v pěkné kaši!!! Mám pár panelů na střeše,už mám licenci od r.2009, jsem OSVČ a vedu stále DE. Jak bych to měl napravit ?

• 4. 11. 2010 16:13

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Okamžikem získání licence Vám vznikla povinnost celé podnikání, tj. FVE i původní OSVČ, převést na účto. To má samozřejmě i daňové dopady.

Na druhou stranu prý existují FÚ, které tvrdí, že se to má u malých instalací na střechách tolerovat. Já jsem zatím žádný "pardon" v písemné podobě ale nečetl.

Variantou je, vyčkat do konce roku, možná že něco půlmozci z parlamentu udělají s hledem na nepovedenou novelu, která ruší povinnost vést účetnictví.

Ale na objednávku a za peníze uhlobaronů je FVE v nemilosti jak medií tak i půlmozků.

Hezký den!

• 5. 11. 2010 6:53

VáclavKT (neregistrovaný)

Děkuji vám za odpověď,nejhorší je,že těm uhlobaronům se nikdy nic nestane,ale po nás malých se budou vozit...
      Přeji hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).