Re: fotovoltaická elektrárna
Kdo získá licenci od 1.1.2011 může vést DE.
Kdo získal nebo získá licenci do 31.12.2010 musí vést účetnictví a to nejméně 5 let.
Jinak ST 158 ruší osvobození od 1.1.2011 a prodlužuje odpisy na 240 měsíců.
U instalací nad 30 KWp navíc zavádí odvod ve výši 26% z prodejní ceny a 28% ze zeleného bonusu (podle ST 141/2 ze včerejška).
U FVE na zemědělské půdě prudce zvyšuje náhrady za vynětí ze zemědělského půdního fondu.
Holt máme vládu, která nebude zvyšovat daně a bude vytvářet stabilní podnikatelské prostředí.
Ať Slunce svítí!
No,to jsem asi v pěkné kaši!!! Mám pár panelů na střeše,už mám licenci od r.2009, jsem OSVČ a vedu stále DE. Jak bych to měl napravit ?
Okamžikem získání licence Vám vznikla povinnost celé podnikání, tj. FVE i původní OSVČ, převést na účto. To má samozřejmě i daňové dopady.
Na druhou stranu prý existují FÚ, které tvrdí, že se to má u malých instalací na střechách tolerovat. Já jsem zatím žádný "pardon" v písemné podobě ale nečetl.
Variantou je, vyčkat do konce roku, možná že něco půlmozci z parlamentu udělají s hledem na nepovedenou novelu, která ruší povinnost vést účetnictví.
Ale na objednávku a za peníze uhlobaronů je FVE v nemilosti jak medií tak i půlmozků.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 11. 2010 11:22
Od 1.11.2010 měla být zrušena povinnost vést podvojné účetnictví u votovoltaek. Nevíte o tom někdo? Děkuji.