Účtování bankovních poplatků

• (neregistrovaný)

4. 11. 2010 15:16

dobrý den, prosím jak účtujete bankovní poplatky zákazníkům? Pokud jsme se dohodli na ceně za řádek v účetním deníku a já bych účtovala u každé platby zvlášť bankovní poplatek, tak se to asi klientovi líbit nebude... Účtujete bankovní poplatky jednou položkou na konci měsíce? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 11. 2010 16:36

Maxx (neregistrovaný)

Re: účtování bankovních poplatků
      U klienta s denními výpisy z účtu, kde jsou denně vyčísleny bankovní poplatky - účtuji samostatně.
      U klienta s měsíčními výpis z účtu, kde na konci výpisu je cca 10 řádků s bankovními poplatky (Česká spořitelna), vše sečtu a dám jednou položkou.

• 4. 11. 2010 18:45

Eva M.

Účtujte podle toho, kolik s tím máte práce. Snažím se nepřidělávat si práci, spíš si ji zjednodušit, je-li to možné (a nezvyšovat náklady klientům). Ale na druhé straně pokud mě nějaká práce opravdu stojí čas, tak by mi jej klienti zaplatit. Nedělám přece účetnictví jako charitu nebo z nedostatku lepší zábavy. Všichni přece děláme účetnictví pro peníze - nebo je tady nějaká výjimka? :-)

• 5. 11. 2010 17:54

V. (neregistrovaný)

Dotaz - kolik účtujete zákazníkovi za zaúčtování faktury, která je složitá? Má několik rozličných druhů plnění, patří na několik zakázek nebo na několik středisek. Nebo v cizí měně,...? Stejnou částku jako za "jednoduché" zaúčtování bankovního poplatku?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).