OT:Na co je zákoník práce?Ale upřímně-:)

• 4. 11. 2010 17:37

Jenom pro zpestření, kdybych to nezažila na vlastní kůži, moc bych nevěřila:
    - na jaře jsem se tu svěřovala s poměrně "dramatickým" ukončením PP mé dcery výpovědí ze strany zaměstnavatele. .. PP skončil k 31.7. t.r., dosud nemá zápočtový list, potvrzení např. pro výplatu PPM dostala po urgencích až šest týdnu po nástupu na mateřskou,nemocenskou předtím taky se skluzem 2 měsíců,... je toho moc, jako bývalá mzdová jsem dceři v tomhle příliš nepomohla ohánějíc se ZP... v návalu "zoufalé euforie" jsem napsala dotaz na SÚIP, co dál ... dostala jsem alibistickou odpověď, kdy oni řeší nekalosti zaměstnavatelů především PREVENCÍ a pokud někdo na nějaký nesoulad praxe se zákoníkem práce poukáže, má smůlu, protože oni mají na rok dopředu naplánované kontroly......současně dcera,která asi až moc aktivně spolupracovala se správou sociálního zabezpečení - musela řešit mimo jiné také svoji činnost na ŽL - vedlejší nebo hlavní? - v podstatě požadovala kontrolu svého zaměstnavatele,... tím se ale spolupráce se správou jaksi zadrhla, i když byli aktivní - např. k zaměstnavateli volali, proč dceři nepotvrdili "papír" na PPM a stačilo jim, když jim tam řekli, že účetní neví, jak to vyplnit.. ... tudíž jsem ji nahnala, ať zkontaktuje přímo mpsv, neb je tam mimo jiné i "kanál" pro veřejnost... mejlíka odeslala 29.9., dnes přišla odpověď, opět "okouzlující"... opět shrnutí, co má zaměstnavatel za povinnosti vůči zaměstnanci, opět že mohou udělat bububu a dát pokutu,...
    Už je v běhu několik podání u soudu a další se chystají, něco se již podařilo zdárně přes soud ukončit,... píšu to jenom proto, aby si ani ostatní nedělali moc velké naděje, že v případě nutnosti jim bude některý z úřadů počínaje inspektorátem práce, správou soc. zabezpečení či dokonce ministerstvo práce a soc. věcí nějak - i sebe nepatrněji - nápomocný při řešení jejich pracovně právních problémů...........já chtěla, aby holka dělala práva, ale ona má doktorát na technice, ach jó...-:)))))))))))))

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).