Neplacené volno!

• (neregistrovaný)

5. 11. 2010 10:43

Dobrý den, prosím o informaci. Byla jsem u soudu jako svědek, samozřejmě, jsem to měla v pracovní době, takže jsem v práci nebyla. Soud mě proplatil svědečné a přitom ztoho má odvod na VZP. Zajímalo by mě, zda zaměstnavatel mi musí poskytnout neplacené volno nebo si tento den musím napracovat či vzít dovolenou? Ale pokud bych to musela napracovat ten den či vzít si dovolenou, tak znova se odvede na VZP a já tento den budu mít jakoby 2x zaplacený, přinde mi to trošku jako nesmysl. prosím může mi někdo poradit? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 11. 2010 10:49

Johana

Re: Neplacené volno!
      Mám za to, že se to chová jako paragraf, přinesete od soudu papír a v práci to máte omluvený. Myslím si, že mezi zam. a soudem probíhá refundace, ale tento případ jsem řešila už asi před 10 lety, tak nevím, jestli není změna. Počkejte na další názory.

• 5. 11. 2010 11:04

M. (neregistrovaný)

Myslím,že u Vás proběhla úhrada od soudu a tudíž v zaměstnání jen doložíte potvrzení,kde jste byla a máte omluveno a neplaceno, tedy nic nadělávat ani platit zaměstnavatelem. Asi Vám zaměstnavatel potvrzoval nějaký průměrný výdělek na tu pozvánku k soudu?

• 5. 11. 2010 11:09

KE (neregistrovaný)

Ano, potvrzení jsem měla papír a ten jsem nechávala na soudu, když mě propláceli svědečné. Mě je to totiž divné, proč bych si měla nadělávat nebo brát dovolenou. Takže mám na to nárok dle zákona? Děkuji

• 5. 11. 2010 11:48

M. (neregistrovaný)

Tak ještě přesněji, tato překážka na straně zaměstnance nespadá do okruhu osobních překážek v práci,kterou by hradil zaměstnavatel, ale třeba dle §206 prokážete zaměstnavateli, potvrzení-omluvenku své nepřítomnosti v práci a je vám poskytnuto omluvené neplacené volno, proto že je to asi v obecném zájmu-ta účast u soudu-je to hrazeno soudem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).