Re: Neplacené volno!
Ano, potvrzení jsem měla papír a ten jsem nechávala na soudu, když mě propláceli svědečné. Mě je to totiž divné, proč bych si měla nadělávat nebo brát dovolenou. Takže mám na to nárok dle zákona? Děkuji
Re: Neplacené volno!
Tak ještě přesněji, tato překážka na straně zaměstnance nespadá do okruhu osobních překážek v práci,kterou by hradil zaměstnavatel, ale třeba dle §206 prokážete zaměstnavateli, potvrzení-omluvenku své nepřítomnosti v práci a je vám poskytnuto omluvené neplacené volno, proto že je to asi v obecném zájmu-ta účast u soudu-je to hrazeno soudem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 11. 2010 10:43
Dobrý den, prosím o informaci. Byla jsem u soudu jako svědek, samozřejmě, jsem to měla v pracovní době, takže jsem v práci nebyla. Soud mě proplatil svědečné a přitom ztoho má odvod na VZP. Zajímalo by mě, zda zaměstnavatel mi musí poskytnout neplacené volno nebo si tento den musím napracovat či vzít dovolenou? Ale pokud bych to musela napracovat ten den či vzít si dovolenou, tak znova se odvede na VZP a já tento den budu mít jakoby 2x zaplacený, přinde mi to trošku jako nesmysl. prosím může mi někdo poradit? Děkuji