Re: Vytýkací řízení z Fú!
Tak jim dodejte kopie těch nejvýznamnějších faktur a přehled všech dokladů, které se staly součástí toho konkrétního přiznání k DPH,kterého se to týká, pokud jste měli nějakou významnou změnu oproti jiným přiznáním k DPH,máte jim tyto podklady dát rovnou a předejdete tomuto vytýkacímu řízení.
Tak nečekejte a odneste,nechte si na kopii potvrdit převzetí a je to. Oni se ozvou, kdyby ještě něco chtěli. Takto jsme se přetahovali o nadměrný odpočet za 12/09 prosím do dubna 2010. A pak ho vyplatili. No stát asi nemá, a kde by taky pořád měl brát.
Ve výzvě, kterou jste obdrřeli máte jasně napsanou lhůtu - 15 dní. Taky tam musí být jméno vyřizující pracovnice. Normálně jí zavolejte a domluvte si s ní schůzku, dejte pozor aby jste stihli tu lhůtu. Pokud Vám bude dělat návrhy, že můžete přijít až po lhůtě, že se jako nic nestane, vemte ty doklady a buď osobně nebo poštou zašlete na podatelnu FÚ, v termínu stanoveném ve lhůtě. Přidejte stručný dopis jako reakci na výzvu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 11. 2010 10:57
Dobrý den, velice prosím o radu. Bohužel nám z Fú přišlo vytýkací řízení pro nadměrný odpočet DPH. Tento dokument jsme si doporučeně vyzvedli, akorát trošku nechápu jak to mají napsané. Na tomto dokumentu je psáno, že se máme do 15dnů podat vysvětlení atd. volala jsem správci a ta mi sdělila, že až ji přinde doručenka tak to předá na kontrolní a ti se nám pak ozvou. Přinde mi to jako nesmysl, protože na vytýkacím řízení nic takového není psáno, to je snad jejich univerzální formulář? Ale to přeci nende. A také jsem té paní říkala, abyse stihla i lhůta pro podání a ona, že nemusím mít strach, že tam toho mají hodně atd. ale to mě nezajímá a taky nemůžu dát na telef. rozhovor, pak ztoho budou dohady. Jelikož je to dneska 10dnů pracovních a stále nikdo nevolá. Firma, která tyto finance potřebuji k placení materiálu atd. jí to akorát poškozuje. Jelikož je to mé první vytýkací řízení za 10let praxe, tak stím nemám bohužel zkušenosti. Ráda bych věděla jak mám postupovat nebo případně se bránit, aby si Fú nedělal co chtěl. Děkuji