Jsem plátce DPH. Zakoupili jsme pro s.r.o. nový automobil, úhrada proběhla formou záloh a konečného doplatku. DPH ze záloh jsme nárokovali dle DUZP. Nyní v říjnu máme konečnou fakturu. Pochopila jsem to správně, že v přiznání k DPH za říjen uvedu v řádku č. 48 celkový základ daně a daň (zálohy + doplatek)? Děkuji za radu.
Re: přiznání k DPH - ř. 48
Takže tím se to řeší, uvedu celkovou výši základu daně a daň. Automobil byl zařazen do užívání v říjnu . Řádek 48 je pouze evidenční, do součtu nikam nevstupuje - myslím.
Re: přiznání k DPH - ř. 48
v přiznání mi pak vzniká paradox, že částka v ř. 48 bude větší než částky v řádcích 40 a niže, protože DPH ze záloh jsem nárokovala v předchozích měsících. Doufám, že to tak je OK. Ještě jednou díky.
5. 11. 2010 11:08
Jsem plátce DPH. Zakoupili jsme pro s.r.o. nový automobil, úhrada proběhla formou záloh a konečného doplatku. DPH ze záloh jsme nárokovali dle DUZP. Nyní v říjnu máme konečnou fakturu. Pochopila jsem to správně, že v přiznání k DPH za říjen uvedu v řádku č. 48 celkový základ daně a daň (zálohy + doplatek)? Děkuji za radu.