Re: MD moc prosím o radu
Váš dotaz je dosti nesrozumitelný. Kdy přesně si požádala o čerpání a jaké dovolené za kdy ? Protože v tuto dobu nárok na žádnou dovolenou nemá. Protože případná dovolená z roku 2007 propadla, protože ji nevyčerpala ihned po skončení RD, protože nastoupila na novou MD a nynější MD ji ještě neskončila, takže teď nemá co čerpat. Když tak upřesněte pořádně dotaz.
První dítě porodila 19.9.2007 a v září 2010 přišel dopis, kde žádala o čerpání dovolené, na to jsem začala zjištovat zda nastoupí zpět protože po vyčerpání dovolené předpokládám, že by měla nastoupit zpět, ale ona mi řekla a poslala až nyní v říjnu že 1.6.2010 porodila další dítě a pokračuje na MD. tak nevím co s tím.
Myslela jsem že jí dovolenou musím nechat čerpat ale nevím co s tím, že je tam to další dítě.
Je důležité vědět, kdy nastoupila na druhou MD, protože tak se dozvíte,kdy jí bude končit. Pak by mohla čerpat dovolenou, o kterou požádala a pak jít na rodičovskou dovolenou. Zjistěte si ale raději, zda vůbec trvá její pr.poměr , to by bylo zase jinak..
Ale já jsem vám to už napsala - dovolená z roku 2007 propadla - nečerpala ji ihned po ukončení RD, protože nastoupila na další MD a nyní jí jště žádný nárok nevznikl. Až po ukončení této druhé MD si může požádat o čerpání dovolené, před nástupem na rodičovskou dovolenou.
>>den, zaměstnankyně byla na RD, první dítě
>>>porodila 19.9.2007 nyní si zažádala o čerpání
>>olené
>>>a
>>>1.6.2010 porodila další dítě. Nevím jak jí mám udělat
>>navázání jako ta první RD - dvolená - a hned nové MD.
>>Jak
>>>>>>>to mám udělat datumově?
>>ji
>esrozumitelný. Kdy přesně si
>žádala o čerpání a jaké dovolené za kdy ? Protože v
>uto
>bu nárok na žádnou dovolenou nemá. Protože případná
>ená z roku 2007 propadla, protože ji nevyčerpala
>ed po skončení RD, protože nastoupila na novou MD
>ější MD ji ještě neskončila, takže teď nemá co
>rpat. Když tak upřesněte pořádně dotaz.
>>>>>>První dítě porodila 19.9.2007 a v září 2010 přišel
>>>>>dopis, kde žádala o čerpání dovolené, na to jsem
>>>>>začala
>>>>>zjištovat zda nastoupí zpět protože po vyčerpání
>>>>>dovolené předpokládám, že by měla nastoupit zpět, ale
>>>>>ona mi
>>>>>řekla a poslala až nyní v říjnu že 1.6.2010 porodila
>>>>>další dítě a pokračuje na MD. tak nevím co s tím.
>>>>>Myslela jsem že jí dovolenou musím nechat čerpat ale
>>>>>nevím co s tím, že je tam to další dítě.
>>>>
>>>>Je důležité vědět, kdy nastoupila na druhou MD,
>>>>protože tak se dozvíte,kdy jí bude končit. Pak by
>>>>mohla
>>>>čerpat dovolenou, o kterou požádala a pak jít na
>>>>rodičovskou dovolenou. Zjistěte si ale raději, zda
>>>>vůbec trvá
jí pr.poměr , to by bylo zase jinak..
P jí trvá, žádné ukončení jsem neobdržela. Jak
stím kdy nastoupila na druhou MD? mám jen datum
rodu
inak nic nehlásila.
>>Máte rodný list? Založenou nějakou Přílohu k výpočtu
>>mateřských dávek . JInak zavolejte na sociálku, bez
>>Vašich podkladů by mateřskou nespočítali.
>
>Ano rodný list mám obou dětí. Má tedy nárok na tu
>dovolenou nebo ne?
Ńárok na dovolenou má, protože je v pr.pom,požádala o ni před skončením PPM a nebudete ji proplácet, ale bude ji čerpat.( kdy nastoupila na PPM a kdy jí končí tedy nevíte - takže na Vaši původní otázku Vám neodpovím.
Jak jste , proboha, přišla na 20 dní ? Nastudujte si zákoník práce, jestli vám ten název něco říká, 211 až 223 nebo to nechejte udělat někoho, kdo tomu rozumí, což vy bezpochyby nejste. Nezlobte se, ale je to tak. Je vidět, že o tom nemáte nejmenší ponětí.
mám takový dojem, že se v dotazu motá nárok na dovolenou po 1. MD s nárokem dovolené za 2. MD
nic ve zlém, ale pobírá dotyčná PPM? Vyplňovala jste přílohu k žádosti pro OSSZ? Nezlobte se (tazatelko), připadá mi, že nevíte, která "bije".
Dovolená po 1. MD propadla ,protože jsem pochopila, že ji hned po MD nečerpala a místo do práce nastoupila po RD hned na 2. MD. Takže nárok, který vznikl za letošní rok, bude čerpat po této 2. MD nebo až se navrátí z RD (ale jen nárok, který vzniká nyní - nárok, který nevybrala po 1. MD propadl). Dovolenou bude čerpat, nesmíte ji proplatit. Proplatila byste ji jenom v příp., že by končil PP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 11. 2010 12:55
Dobrý den, zaměstnankyně byla na RD, první dítě porodila 19.9.2007 nyní si zažádala o čerpání dovolené a 1.6.2010 porodila další dítě. Nevím jak jí mám udělat navázání jako ta první RD - dvolená - a hned nové MD. Jak to mám udělat datumově?
Moc prosím o radu, nevím co s tím. Děkuji