Smlouva o nájmu

• (neregistrovaný)

5. 11. 2010 13:36

Dobrý den, lze napsat smlouvu o nájmu na vozidlo, které je ve vlastnicvtí leasingové společnosti (respektive bylo koupeno na úvěr). My jsme jeho provozovatelem. Majitel firmy (provozovatel) ho chce pronajímat synovi za 1 Kč (pokud to tak je možné). Dostalo se mi to na stůl a mám to vyřešit. Nejsem žádný právník a pořádně ani nevím, jestli se v tomto případě jedná o smlouvu o nájmu nebo se ta smlouva bude jmenovat jinak. Můžete mi prosím někdo poradit? Předem moc děkuju.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 11. 2010 14:01

L. (neregistrovaný)

Re: smlouva o nájmu
      Můj názor: Je rozdíl mezi leasingem (kdy je majitelem leasingová společnost) a úvěrem (kdy je majitelem osoba, která si vzala úvěr). V prvním případě si myslím, že by případný nájem musel schválit majitel = leasingovka. Ovšem pronájem vozu synovi za kačku problém bude, mělo by se osobám blízkým pronajímat, prodávat apod. za cenu obvyklou.

• 8. 11. 2010 8:37

got. (neregistrovaný)

Re: smlouva o nájmu
      jedná se o vůz na úvěr. my jsme provozovatelem, vlastníkem je úvěrová společnost (dle techničáku) takže sepíšu nájemní smlouvu a bude. tu cenu si šéf vymyslel po dohodě s daňovým poradcem. Já si taky říkala, že to bude určitě nějak omezené. Prý pokud si to dokáže odůvodnit... Ale přikláněl se taky k ceně obvyklé. Jen ještě jeden dotaz - jak určím cenu obyvkou? Je to cena, za kterou by bylo vozidlo pronajato cizí osobě?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).