Příklad:
Neplátce: 100 Kč zboží 17 Kč Anglická DPH ... vaše marže 40 % ... prodejní cena 163,80 Kč ... zisk 46,80 Kč
Plátce: 100 Kč zboží 20 Kč česká DPH ... český odpočet 20 Kč ... vaše marže 40 % ... 140 Kč + 28 Kč DPH prodejní cena ... váš zisk 40 Kč
Výhodné to je pokud budete prodávat plátcům DPH. Jinak ne.
Děkuji za příklad, pokud budu však plátce, což je nutný krok po překročení obratové hranice, přijde mi konečný výdělek stejný jako když plátce nejsem. Nyní nakupuji s DPH 17%. Poté, co se stanu plátcem, budu k fakturách připočítávat 20%, které hned odečtu, takže se to vynuluje. V tu chvíli budu opět na ceně, kterou dostanu z Anglie bez DPH. Poté budu přirážet k ceně 20% pro konečného odběratele, ale mohl bych pouze 17%, takže z rabatu mohu zase odečíst 3%.......nebo při prodeji 20 procent DPH odvádím znovu?.........problematiku DPH opravdu neovládám, když tak mě prosím opravte. Děkuji.
Prosím Vás, nevěděl by jste někdo,jak je to se zbožím,které má v Anglii 0% sazbu DPH. Nakoupím jako neplátce s anglickou sazbou 0% a dovezu do ČR. Musím v ČR z tohoto zboží zaplatit nějaké DPH? A jestli ano, tak jakým způsobem,když jsem neplátce? Prosím poraďte někdo, na netu k tomuto nemohu nic najít. Mocccc děkuji!!!!!!!!!!
Dobry den. Mám obdobný dotaz. Žiji v Anglii a budu si zde zakládat živnost a budu neplatce DPH (doufám). Chci zasílat zboží do ČR podle toho kdo co bude chtít. A pokud tomu rozumím dobře, tak to co tady koupím v obchode, tak to koupím samozrejme rovnou s DPH a v ČR se o nic starat nemusím. I v případe, ze půjde o zboží pro děti na které je s 0 % DPH tak o to lip pro me. Nebudu nic pripocitavat v ČR? Je to tak a nebo jsem mimo?:-)) A ještě jedna otázka. Za svoje preposilaci služby si budu účtovat nějakou marži. K te musím přidat nejake DPH nebo z moji marže odvedu na konci roku Dan z přijmu? Děkuji všem zasvecenym osobám za jejich odpovědi. Díky Petr
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 10. 2011 11:42
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jakou bych odváděl jako plátce DPH v ČR daň, když v Anglii nakoupím se 17%. Odvedu v ČR 20% a tudíž na tom prodělám nebo k nákupu přičtu DPH 20% a v ČR odvedu 20%? Děkuji za odpověď.