Re: Výpověď
Neříkala jsem že si hledám práci, to bych byla sama proti sobě. Asi nějaký chytrák co otom věděl si pustil pusu na špacír. když jsem se byla ptát na volno. Tak jsem řekla že bych chtěla neplacené volno, protože v této nejmenované firmě dostat dovolenou je jen za odměnu. Odpověď jestli dostanu volno jsem dostala až po 6 hodinách. A to mi řekl jestli nebude lepší abych odešla. na to já jsem mu řekla že nemám důvod odcházet. Tak mi v pálil, že se mnou ukončí pracovní poměr z důvodu že si hledám práci.
No pokud to takto bylo řečeno, tak to je blbost, ale nepopírám,že mohou zrušit PP ve zkušební době a co je důvodem zrušení je pouze spekulace. Ale třeba Vám zkušenější poradí nějakou vychytávku.
To vím že zrušit PP ve ZD se píše bez udání důvodů a teď je to jen tvrzení proti tvrzení. Ještě by mě zajímalo jestli není nějaký paragraf který umožňuje zaměstnanci jít na pohovor aniž by si musel brát dovolenou a nebo jestli je nějaký paragraf na to jak se má zaměstnavatel chovat k zaměstnanci když taková situace nastane.
A na co všechno byste ještě chtěla "paragraf" ??? Proč by měl nějaký § umožňovat někomu jít na pohovor ? To byste si jako ještě představovovala, že by vám měl zaměstnavatel poskytnout placené volno ? A chování zaměstnavatele ? Taky neexistuje §, jak by se měl chovat v zaměstnání zaměstnanec. Jestliže se vám tam nelíbí, máte možnost, kdykoliv, bez udání důvodu, ve zkušební době pracovní poměr ukončit. Zrovna tak zaměstnavatel, ani vám nemusí říkat, že je to proto, že si hledáte práci. Tak jaké tvrzení proti tvrzení ?
Kdo psal že jsem chtěla placené volno. Pokud si dobře vzpomínám tak jsem chtěla NEPLACENÉ VOLNO!!!!!!!!! A nevím proč se rozčilujete. Já se jen ptala jestli náhodou něco není.Když se nezaptám tak to nezjistím. Dlouho jsem pracovala s lidma a vím jak dokážou zaměstnanci zametat se zaměstnavatelem. Mám bohaté zkušenosti, ale už nějaký čas tyto informace nepotřebuji tak nevím jaké jsou novinky na trhu.
jj, to se vzdycky hodi vedet jak zametat se zamestnavatelem. Proto uz zadne zamestnance nechci ;-)
pri vsi ucte k vam - ani se zamestnavateli nedivim, ze se s vami chce rozloucit - k cemu mu je nespokojeny zamestnanec na pracovisti, ktery hleda praci jinde? To zbytecne vyhazuje penize.
>>Dobrý den
>>chtěla jsem se zepta na jednu drobnost.
>>Jsem ve zkušební době, protože se mi tato práce
>>nesedí
>>tak jsem si začala hledat novou. Byla jsem pozvána na
>>pohovor k jiné firmě tak jsem žádala volno u
>>stávajícího zaměstnavatele a místo volna mi řekl že si
>>mám
>>vybrat dva dny dovolené a potom si mám přijít pro
>>výpověď.
>>Vím že ve zkušební době mi může dát výpověd bez udání
>>důvodů, ale chěla jsem se zeptat. Je důvodem
>>rozvázaní
>>pracovního poměru to že si hledám práci?
>vew zkušební době se může dát výpověď bez udání důvodu
>-to je výhoda zkušební doby
a toto jste vyčetla kde? Proč by měli dávat ve zkuš. době výpověď (2 měs. výpovědní lhůta)? Ve zkušební době může zam-tel ukončit PP zam-ci kdykoliv (tedy ne v době 1. 14 KD nemoci), zam-ec může skončit kdykoliv
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 11. 2010 15:36
Dobrý den
chtěla jsem se zepta na jednu drobnost.
Jsem ve zkušební době, protože se mi tato práce nesedí tak jsem si začala hledat novou. Byla jsem pozvána na pohovor k jiné firmě tak jsem žádala volno u stávajícího zaměstnavatele a místo volna mi řekl že si mám vybrat dva dny dovolené a potom si mám přijít pro výpověď. Vím že ve zkušební době mi může dát výpověd bez udání důvodů, ale chěla jsem se zeptat. Je důvodem rozvázaní pracovního poměru to že si hledám práci?