Re: Dpč, Dpp - čestné prohlášení
Musí vám zaměstnanec ze souběžného zaměstnání donést potvrzení, že z tamtoho prac. poměru je odváděno zdravotní pojištění alespoň z minimální mzdy. Pokud by nebylo odváděno z minimální mzdy, musíte spolupracovat se mzdovou účetní z druhého zaměstnání. Toto by se však netýkalo zaměstnance, za kterého je plátcem stát(důchodce, stedent...).
děkuji, takže pokud mám zaměstnance na Dpp, tak mě vůbec nezajímá, zda za ně někdo nebo oni sami ZP platí a zajímá mě to jen u Dpč?
takže pokud mám zaměstnance na Dpp, tak měvůbec nezajímá, zda za ně někdo nebo oni sami ZP platí a zajímá mě to jen u Dpč?
------------
přesně tak, dpp nepodléhá ZP, SP a u DPč je SP pokud splní podmínku započitatelného příjmu dle zákona o nem. pojištění ... (2000 Kč/měs.) - blíže příslušný zákon o nem. poj.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 11. 2010 16:31
dobrý den, když mám Dpp nebo Dpč, musí mi zaměstnanec dát čestné prohlášení, když pracuje jinde a z jeho mzdy je sráženo ZP alespon z minimální mzdy 8000 kč? Nebo mi stačí při nástupu do práce, že mi sdělí, že je zaměstnán jinde. děkuji