Re: změna pracoviště - vysílání na prac.
ne to ne, já jsem to ....ve smlouvě,,, nějak asi nepochopil, pokud mají v PS podepsaný souhlas s vysíláním, tak mají smůlu, budou je tedy vozit do práce a třeba se jim to bude líbit. nAVÍC BUDOU BRÁT NÁLEŽITOSTI SPJENÉ S VYSLÁNÍM NA PR.CESTU, ZAKŽE NA TOM JEŠTĚ VYDĚLAJÍ.
Re: změna pracoviště - vysílání na prac.
Pravidelné pracoviště je buď místo dohodnuté se zaměstnancem, NEBO místo výkonu práce sjednané v PS - za předpokladu, že je sjednáno nejvýše jako obec NEBO obec, ze které zaměst. vyjíždí na pracovní cestu nejčastěji. Speciální dohodu asi nemají, takže zřejmě místo výkonu práce sjednané v PS (pokud by místo výkonu práce bylo sjednáno šířeji než obec, dotaz by postrádal smysl). Spíše mě zaráží, že pracovní cesta může být jen na dobu nezbytné potřeby, což tady není splněno a zaměstnavatel tímto obchází to, že se nedohodl na změně místa výkonu práce. Pro příště - ve smlouvě definovat, co se dobou nezbytné potřeby rozumí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 11. 2010 10:41
firma stehovala pracoviste mimo mesto (kousek za mesto) a nas par lidi nepodepsalo dodatek ke smlouve o zmene pracoviste. ocekavali jsme vypoved, ale nakonec nas chteji vysilat kazdy den na prac.cestu do toho noveho pracoviste,budou nas tam odvazet mikrobusem,musime na to pristoupit? (ve smlouve je vysilani na prac.cesty) ale nepodepsali jsme novou smlouvu kvuli dalekemu dojizdeni a oni nas tam nakonec stejnak dostrkaji...