Dnes jsem zjistila, že v roce 2009 jsem chybně spočítala poměr odváděného zdrav. pojistného. Zaměstnanci s 6000,- Kč hrubého jsem odečetla 720,- Kč a za zaměstnavatele 360,- Kč. Při kontrole na VZP si toho nevšimli, neboť minimální odvod sedí. Zaměstnanec již u nás nepracuje. Prosím o radu co s tím. Mám zaměstnanci 180,- Kč poslat a v letošním roce dát pojistné nedaňově 180,- Kč. Bohužel to není celé. U jiného zaměstnance se mi povedl opak. Do nákladů jsem započítala vyšší pojistné než jsem měla a přilepšila jsem tak zaměstnanci. Jaký to může mít dopad při kontrole na FÚ? Díky všem za radu
Re: Chybně mzdy
volila bych cestu nejmenšího odporu, v prvním případě už bych to neřešila - měl si to dotyčný zkontrolovat a nakonec nejde o milion a druhý případ popravdě moc nechápu
Re: Chybně mzdy
Hlavně byste měla zjistit, jak se Vám to povedlo, a vymyslet si nějakou kontrolu, aby se Vám to nepovedlo znovu. Pokud mzdy zpracováváte v programu, zkontrolujte si nastavení.
9. 11. 2010 14:12
Dnes jsem zjistila, že v roce 2009 jsem chybně spočítala poměr odváděného zdrav. pojistného. Zaměstnanci s 6000,- Kč hrubého jsem odečetla 720,- Kč a za zaměstnavatele 360,- Kč. Při kontrole na VZP si toho nevšimli, neboť minimální odvod sedí. Zaměstnanec již u nás nepracuje. Prosím o radu co s tím. Mám zaměstnanci 180,- Kč poslat a v letošním roce dát pojistné nedaňově 180,- Kč.
Bohužel to není celé. U jiného zaměstnance se mi povedl opak. Do nákladů jsem započítala vyšší pojistné než jsem měla a přilepšila jsem tak zaměstnanci. Jaký to může mít dopad při kontrole na FÚ?
Díky všem za radu