Dobrý den, prosím o radu. Pokud budu jako bývalý zaměstnanec podávat na býv. zaměstnavatele ins. návrh (dlužná mzda + odstupné), za co vše budu platit? Pročetla jsem zákon, předpokládám, že návrh napíši sama, tzn. za něj nebudu platit nic. Když jsem ale na "justici" procházela některé návrhy atd. našla jsem, že soud vyzval věřitele, co podali návrh, k uhrazení částky 50 000,-- na to, aby mohl zahájit řízení a hradit z toho náklady na ins. správce (nebo tak nějak to tam bylo). Věřitelé, kteří podávali návhr tuto částku skutečně hradili. Týkalo by se to v tomto případě i mě? Jde mi o to, abych nepodala insolvenční návrh a pak nemusela platit ještě nějaké horentní sumy za řízení (na to bych v současné době skutečně neměla prostředky). Předem moc děkuji za rady. Klára K.
Re: Insolven. návrh - zaměstnanec
Tak už jsem asi odpověď na můj dotaz našla - § 108 odst. 1 ins. zákona - takže zaměstnanců a jejich pracovněprávních nároků by se záloha neměla týkat.
10. 11. 2010 9:40
Dobrý den,
prosím o radu. Pokud budu jako bývalý zaměstnanec podávat na býv. zaměstnavatele ins. návrh (dlužná mzda + odstupné), za co vše budu platit? Pročetla jsem zákon, předpokládám, že návrh napíši sama, tzn. za něj nebudu platit nic. Když jsem ale na "justici" procházela některé návrhy atd. našla jsem, že soud vyzval věřitele, co podali návrh, k uhrazení částky 50 000,-- na to, aby mohl zahájit řízení a hradit z toho náklady na ins. správce (nebo tak nějak to tam bylo). Věřitelé, kteří podávali návhr tuto částku skutečně hradili. Týkalo by se to v tomto případě i mě? Jde mi o to, abych nepodala insolvenční návrh a pak nemusela platit ještě nějaké horentní sumy za řízení (na to bych v současné době skutečně neměla prostředky). Předem moc děkuji za rady. Klára K.