Re: poskytnutí služby mimo eu - dph
je to průchozí po nedávné úpravě, kdy se už nerozlišuje, kdo je v EU a kdo mimo... po konzultaci s naším daňovým poradcem to opravdu házím podle výše uvedeného paragrafu bez DPH... třeba se ozve někdo další a potvrdí mi to ;-)
Asi to píšu špatně, že. Firma A ze Švýcar prodala firmě B v Čr stroj. Můj klient C uvedl tady v Čr stroj do provozu. Stroj bude tady v čr. Fakturovat bude můj klient C firmě A do Švýcarska službu - uvedení stroje do provozu firmě B v čr. TAk snad už jsem to popsala srozumitelně. díky
>>>>>>>>Klient opravil stroj pro švýcar.firmu, stroj se však
Našla jsem § 9, odst. 2. Služba je poskytnuta
>>>>>prostřednictvím osoby povinné k dani - místo plnění
>>>>>je
>>>>>tedy
>>>>>ČR, pak dph. Ale fakt nevím. Prosím někoho o pomoc
>>>>
>>>>stroj byl dovezen do Ostravy na opravu a zase bude
>>>>vyvezen do Švýcarska ? faktura bude na čecha s českým
>>>>DIČ
>>>>nebo na švýcara do Švýcarska ?
>>>
>>>TAk jsem zjistila od klienta přesné info. Švýc.firma
>>>prodala do Ostravy stroj, můj klient ho uváděl do
>>>provozu. Fakturovat se má do Švýcar. díky moc
>>
>>takže se jedná o pořízení zboží do ČR, tady ho uvedou
>>do provozu a tady zůstane nebo ho vyvezou do
>>Švýcarska
>>?
>>fakturovat se bude služba - uvedení do provozu tady v
>>ČR?
>
>Asi to píšu špatně, že. Firma A ze Švýcar prodala
>firmě B v Čr stroj. Můj klient C uvedl tady v Čr stroj do
>provozu. Stroj bude tady v čr. Fakturovat bude můj
>klient C firmě A do Švýcarska službu - uvedení stroje do
>provozu firmě B v čr. TAk snad už jsem to popsala
>srozumitelně. díky
fakturovala bych dle §7/3 -pokud je dodání zboží spojeno s jeho instalací nebo montáží osobou která zboží dodává nebo jí zmocněnou třetí osobou , za místo plnění se považujemísto, kde je zboží instalováné nebo smontováno.
pak bych fakturovala s 20% dph a odvedla tady na ř. 1 DP.
stejně tak by se dalo jednat o § 10 - umístění stroje ve vztahu k nemovitosti. pokud je stroj součástí nemovitosti, pak je místo plnění tam, kde se nemovitost nachází.také v čr-stejný postup.
pak ještě § 10 k) Místo plnění při poskytnutí služby osobě povinné k dani, která má sídlo ve třetí zemi a ke skutečnému užití nebo spotřebě dochází v tuzemsku považuje se za místo plnění tuzemsko.
zase bych zdanila tady.
domnívala jsem se, že se jedná právě o dodání Švýcarem do česka a třetí čech to uvede do provzu-nainstaluje.
ppokud by se jednalo o § 10, pak je místo plnění také v ČR a odvod 20%,
pokud § 9/2 osobě nepovinné,pak je místo polnění taky v ČR,
pokud § 9/1 osobě povinné je místo plnění tam, kde má osoba příjemce služby sídlo
Díky moc všem za reakce, to spojení se zemí mi vůbec nepřišlo na mysl - teď jsem od klienta zjistila, že stroj je skutečně spojen se zemí, takže pak ten §10, daň 20% a ř.1 DP. Jak jsem psala na začátku, "citově" jsem tam dávala dph, ale chyběl ten § :-). Díky za spolupráci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 11. 2010 14:35
Klient opravil stroj pro švýcar.firmu, stroj se však opravoval v Ostravě. Fakturovat by se mělo do Švýcarska, konečný příjemce služby je české s.r.o. Prosím podle kterého § bude dph? V tomto případě naprosto tápu...díky Eva