Volby a refundace mzdy - prosím moc

• (neregistrovaný)

10. 11. 2010 15:38

Dobrý den, domnívala jsem se, že pracovnici, která byla předsedkyně komise u podzimních voleb zadám do mezd placené volno, a budu žádat od městského úřadu refundaci mzdy.

a teď čtu níže uvedený paragraf a nejsem z toho moudrá?
    prosím, řešíte někdo tuto situaci? a když ano, poradíte i jak účtujete?

§ 200
    Zaměstnavatel poskytne zaměstnanci pracovní volno v nezbytně nutném rozsahu k výkonu veřejných funkcí, občanských povinností a jiných úkonů v obecném zájmu, pokud tuto činnost nelze provést mimo pracovní dobu. Náhrada mzdy nebo platu od zaměstnavatele v těchto případech nepřísluší, není-li dále v tomto zákoně stanoveno jinak, nebo není-li dohodnuto nebo vnitřním předpisem stanoveno jinak. Zvláštní právní předpisy upravující překážky v práci z důvodu obecného zájmu tím nejsou dotčeny.

Děkuji moc
    Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 11. 2010 19:46

xJ (neregistrovaný)

Re: volby a refundace mzdy - prosím moc
      Podle ustanovení § 62 věty druhé zákona o volbách zastupitelstev obcí má člen okrskové volební komise, který je v pracovním poměru nebo poměru obdobném pracovnímu poměru, nárok na pracovní volno v nezbytně nutném rozsahu a na náhradu mzdy nebo platu ve výši průměrného výdělku od uvolňujícího zaměstnavatele.
      Zaměstnavatel se může následně obrátit na příslušný obecní úřad a požádat o refundaci náhrady mzdy, která mu bude vyplacena, neboť se jedná o výdaj související s volbami podle čl. 1 odst. 3 písm. h) směrnice, který je možno uhradit z prostředků státního rozpočtu poskytovaných územním samosprávným celkům na úhradu volebních výdajů.
      Odbor všeobecné správy, 22.7.2010

• 11. 11. 2010 5:31

Blanka1 (neregistrovaný)

Re: volby a refundace mzdy - prosím moc
      Dobrý den, děkuji moc, včera jsem to odpoledne našla, našla jsem také, že k tomu zákoníku práce je ještě par. 206, který s tímhle - paragrafem - 62 Zákon o volbách do zastupitelstev - souhlasí:)))

teď už mám jen problém jak to mám zaúčtovat, jestli mzdu normálně na 521 a 524 a pak vystavenou fakturu na nějakou 648? a tím se mi ten náklad vyruší, nebo jestli to nějak účtovat přes 3xx? např. 378, a nebudu si zvyšovat obraty na 5 a 6?

ještě jednou děkuji

Blanka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).