Jsem podnikatel, muzu jit na brigadu?

• (neregistrovaný)

10. 11. 2010 15:57

Ahojte,

jsem podnikatel a ve sve blizkosti mam firmu, ktera hleda brigadniky. Bohuzel vsak nechce ode me fakturu, ale chce to resit dohodou o provedeni prace, kdyz me vyplatu dat jiz zdanenou.

Chci se zeptat, muzu jit na tuto brigadu a jak tyto penize dam do ucetnictvi?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 11. 2010 16:07

mirka 2 (neregistrovaný)

Re: Jsem podnikatel, muzu jit na brigadu
      Do "účetnictví" rozhodně tyto příjmy nepatří, protože příjem z dohody o provedení práce je podobný jako příjem ze zaměstnání a ten byste taky nedával do svého účetnictví- nebo daňové evidence. Ale pokud u toho zaměstnavatele, který vás vezme na brigádu, budete mít příjem větší, jak 5.000 měsíčně, bude za vás odvádět zálohovou daň a tu byste si měl vypořádat v daňovém přiznání k dani z příjmu za rok 2010. Zaměstnavatel je povinen vám po skončení roku vystavit potvrzení o příjmech a sražených zálohách na daň.

• 10. 11. 2010 19:11

k70 (neregistrovaný)

Pokud budete mít dohodu o provedení práce i za méně než 5000 měsíčně a podepíšete u firmy prohlášení,tak dude daň také zálohová(i když vlastně žádnou daň nezaplatíte) a budete uvádět ve svém daňovém přiznání a firma vám vydá potvrzení o příjmech.

• 12. 11. 2010 15:12

JiřinaH. (neregistrovaný)

Ano, bude to Váš osobní příjem, Prohlášení daň.poplatníka u nich podepište a příjem vykážete v daňovém přiznání v části příjmy ze závislé činnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).