Dobrý den, prosím o radu - ujištění: Nastoupil k nám zam-nec, který není ženatý s partnerkou, se kterou má společnou domácnost a se kterou má dítě. On chce uplatňovat daň.zvýhodnění. Vypíše v Prohl. na str.1 bod 3. a). A dále má vyplnit na str.3 tab. "Údaje o manželce žíjící se mnou v domácnosti"? (když ona jeho manželka není)? Nechala jsem ho to vyplnit, ale jistá si nejsem. Ona je na rodičovské a nemá zaměstnavatele - má do tab. do ř. "Název a adresa zam-tele" vypsat, že nemá zam-tele? Čestné prohlášení od ní, že neuplatňuje daň.zvýh.na dítě od ní mám. A ještě dotaz, pokud jeho partnerka nastoupí do zaměstnání, musí to náš zam-nec uvést v Prohl. do tab. "Změny, k nimž během zdaň.obd., došlo" a donese mi potvrzení od zam-tele partnerky, že neuplatňuje daň.zvýh.. Je to tak? Děkuji všem, kdo mi odpoví Pěkný slunný den
Re: Prohlášení-str.2 údaje o manželce
Dobrý den, já bych údaje o manželce vůbec nenechávlala vyplnit, není to jeho manželka. Požadovala bych ještě kopii rodnéholistu dítěte, a pokud ona nastoupí do zaměstnání tak potvrzení od zamtele, že ona neuplatňuje
Re: Prohlášení-str.2 údaje o manželce
Není to manželka,nevyplňuje se do prohlášení.Zaměstnanec by Vám měl předložit originál rodného listu dítěte, vy si uděláte kopii, ale ten originál musíte vidět a pak prohlášení družky,že na toto dítě neuplatňuje žádné odpočty.
11. 11. 2010 11:09
Dobrý den, prosím o radu - ujištění:
Nastoupil k nám zam-nec, který není ženatý s partnerkou, se kterou má společnou domácnost a se kterou má dítě. On chce uplatňovat daň.zvýhodnění. Vypíše v Prohl. na str.1 bod 3. a).
A dále má vyplnit na str.3 tab. "Údaje o manželce žíjící se mnou v domácnosti"? (když ona jeho manželka není)?
Nechala jsem ho to vyplnit, ale jistá si nejsem. Ona je na rodičovské a nemá zaměstnavatele - má do tab. do ř. "Název a adresa zam-tele" vypsat, že nemá zam-tele? Čestné prohlášení od ní, že neuplatňuje daň.zvýh.na dítě od ní mám.
A ještě dotaz, pokud jeho partnerka nastoupí do zaměstnání, musí to náš zam-nec uvést v Prohl. do tab. "Změny, k nimž během zdaň.obd., došlo" a donese mi potvrzení od zam-tele partnerky, že neuplatňuje daň.zvýh.. Je to tak?
Děkuji všem, kdo mi odpoví
Pěkný slunný den