Novela zákona - fotovoltaika

• (neregistrovaný)

11. 11. 2010 14:26

Dobrý den, celý čas sedím u PC a snažím se najít znění odsouhlasné novely zákona 180/2005 Sb. obnovitelných zdrojů... a nenacházím.
    9.11.2010 ji schválili ale najdu vždy jen návrh nikoli to co si opravdu odsouhlasili.Můžete mě někdo nasměrovat,z jejich usmyslení mám po náladě.Ještě jednou děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 11. 2010 15:04

pája

Re: novela zákona - fotovoltaika
      a co mají mít ostatní, kteří kvůli několka podnikatelům, lobistům a zblblým poslacům,kteří tu původní nesmyslnost schválili, by měli mít hrubě zdraženou elektřiinu? Jeň ať jim to zacvaknou, je to stejnej švindl a podraz jako biopaliva, o tom se taky dobře čte.

• 12. 11. 2010 10:00

J. (neregistrovaný)

Vy jste asi neznalý problému,selský rozum by měl každému říct,čím je něčeho více tím je to levnější, a proč se neřekne,že se energie zdražuje kvůli tomu ,že ČEZ chce mít stále stejné a ne-li větší zisky než doposud.Proto se zdražuje.Jednou něco schválili a měli si to zpočítat,jaký to bude mít dopad.Měly být dány jasné mantylely a nemuseli na to doplatit obyčejní lidé,kteří poscháněli peníze po příbuzných vzali veškeré svoje úspory a daly si na zahradu pár panelů.Je to obyčejné podníkání.Ty peníze neukradli práce není a tak se jali podnikat platit soc.a zdr.pojistění státu a odvádět daně.Trochu přemýšlejte a rozlišujte!!

• 12. 11. 2010 10:07

pája

taktzak, přemýšlím a rozlišuji. zábor zeměď.půdy, zohyzdění krajiny,
      zdražování elektřiny, dopad na řadové občany-to je výsledek celého procesu. Nejde v žádném případě o ty, kteří si dal na zahradu pár panelů.

• 12. 11. 2010 10:23

J. (neregistrovaný)

Ale i tito nyní musejí nést důsledky.A proč,ano uznávám,že to mělo být od záčátku úplně jinak a za chybu jiných teď platí obyčejní živnostíci.A dražší energie je proto aby těm nahoře z ČEZu důstali stejné zisky to mě nikdo nevymluví na to nemusím mít ani střední školu.Proč se zdražuje? To nikdo přímo neřekně, proto, že je velký nárůst FVE tak to by měli zlevňovat vyrobí se více energie než doposud tak proč je tedy dražší opravdu to mi hlava nebere.

• 12. 11. 2010 10:36

pája

těm nahoře v ČEZu- jasná věc- kdo je majoritním akc. v této polostátní firmě? Ze zisků CEZ, který z nás vymládí, jdou dividendy státu, takže jde o nepřímé daně, které zase odvedeme k každé žárovky. Proto tehdy legisl.proces došel tam, kam došel. Jer to stejné jako v jinýách oborech, nyní třeba koluje seznam odcházejících poslandů a přehled jejich odstupného, celkem přes 38 mil.Kč dostanou na odstupném za tu svou kvalitní práci ve vol.období. Co na to říci? Máme, co jsme chtěli a jsme tam,kde jsme nechtěli.. v pr....i.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).