Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 11. 2010 16:36
Dobrý den, mám dotaz.
Od července pracuji u Bezpečnostní agentury jako vrátný u jednoho nejmenované firmy. Krom jiného je mou pracovní náplní provádět venku pravidelné obchůzky v podniku jenž je na ploše 50ha. Doba této obchůzky je cca 1hod. V místních směrnicích je uvedeno, že klesne-li venkovní teplota pod +1°C jsem povinnen nosit zimní bundu, rukavice, čepici a boty. Při nástupu jsem dostal firemní 2košile, kalhoty, kšiltovku a bundu (lehči z odnímatelnou vložkou). Toť vše. Tedy žádnou zimní bundu, boty (ani letní), rukavice atd. Jelikož již venkovní teplota klesla pod bod mrazu dožadoval jsem se zimního ošacení a bylo mi řečeno, že "Na věšáku jedna zimní bunda visí a o tu se všichni (10lidí) střídají". Jelikož se nechci z 10lidma střídat o jednu bundu ptám se vás jestli se vztahuje na tento případ nějaký § např. o ochraných pomůckách nebo jak to definovat. Podotýkám, že se jedná o agenturu v.d. (výrobní družstvo) tedy zaměstnávající invalidy. Tudíž je zde větší riziko zdravotních problémů spojených z nachlazením. Jak se bránit?
Děkuji E.