Re: Mzda zaměstnance vyšší než managemen
DOBRÝ DEN JE FAJN, ŽE TOHO MÁTE TOLIK MALÉHO :))
MYSLÍM, ŽE JAK VELKÉ MÁTE PLATY JE VAŠE VĚC. ALE JEŠTĚ NA JAKÉ PRACOVNÍ POZICI JSTE ZAMĚSTNANÍ, JEDNATEL NEMŮŽE BÝT ZAMĚSTNÁN NA FUNKCI JEDNATELE, TAKŽE ASI MÁTE JINÉ PRAC. ZAŘAZENÍ, TAM JE TŘEBA DODRŽET MINIMÁLNÍ ZARUČENOU MZDU, A PROBLÉM BYCH V TOM NEVIDĚLA. MÁME TAKÉ JEDNATELE, KTEŔÍ MAJÍ NÍZKOU MZDU, ALE JSOU TAM NA ZÁKLADĚ JEDNATELSKÝCH SMLOUV.
Re: Mzda zaměstnance vyšší než managemen
I stan máme malý ... :-) Dříve jsme také měli jednatelské smlouvy. Máte pravdu, trochu jsem to smotala dohromady. Jsme společníci, jednatelé, ale "kvůli platu" máme dnes pracovní smlouvy na pozice každý ředitel pro něco.... :-) S tou minimální zaručenou mzdou v tom poněkud lítám, kde mám čerpat nebo to v interním firemním předpisu ukotvit...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 11. 2010 12:15
Dobrý den, jsme malá a mladá s. r. o., 3 jednatelé, dáváme si malý plat. V rámci rozvoje firmy potřebujeme zaměstnat 2 kvalifikované techniky, kteří, pokud je chceme získat a udržet, by dostali platy vyšší, než jsou nás, jednatelů = zaměstnanců dle ZP. Slyšela jsem, že to může být z hlediska FÚ problém platit lidem "níž" více, než má vedení firmy. Je to pravda? Máte s tím zkušenost? Čím je to podloženo (zákon, vyhláška). Děkuji za odpověď.