Více DPČ u jednoho zaměstnavatele

• (neregistrovaný)

12. 11. 2010 15:24

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda můžu mít uzavřených více DPČ u jedoho zaměstnavatele. Například budu mít jednu DPČ na projektového manažera, druhou DPČ na finančního manažera a třetí na IT technika. V tomto případě budu mít tedy 60 hodin týdně u jednoho zaměstnavatele. Je to možné? Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 11. 2010 15:46

VH

Re: více DPČ u jednoho zaměstnavatele
      Právní úprava nezná princip sčítání DPČ (zatím), ale pokud je to k 1 zaměstnavateli, mohlo by se zkoumat, jak zaměstnavatel zabezpečil dobu odpočinku apod. Pracovněprávní úvazky se sčítají (všechny a u všech zaměstnavatelů) jen u mladistvého, ale to byste asi napsala, že jste mladší 18 let.

• 12. 11. 2010 16:08

Jindra1 (neregistrovaný)

Já bych taky řekla, že u jednoho zaměstnavatele je to víc, než HPP, to máte 12 hodin denně pořád, to asi neodiskutujeme při příadné kontrole, jak uvádí předchůdkyně - přestávky apod.

• 12. 11. 2010 16:42

Kara (neregistrovaný)

Ale to vůbec nevadí, že je to 12 hodin denně. Odpověď zní: ano, můžete mít ty 3 DPČ u téhož zaměstnavatele (pokud je Vám již 18 let).

• 12. 11. 2010 18:01

Jana Petrášová (neregistrovaný)

Děkuji za názory. Je mi 23 let. Na personálním oddělení mně bylo řečeno, že tak DPČ uzavřít můžu pouze za předpokladu, že je každá činnost jiná, což v tomto případě je. Ale na mzdové účtárně (kde mají DPČ na starosti) mně informovali, že tak DPČ uzavřít nemůžu. Tak nevím, na čí straně je pravda.

• 12. 11. 2010 19:18

VH

Snad jsme Vám odpověděli jednoznačně - právní úprava toto nezakazuje, sama jste vypsala různé druhy práce, tudíž jsme se k této otázce nevyjadřovali. Jediným praktickým, nikoliv právním problémem by mohlo být, kdy odpočíváte, spíte apod. Mějte klidně i více DPČ k témuž zaměstnavateli, než píšete (u Vás za BOZP odpovídá mzdová?), je to věc zaměstnavatele, jak zdůvodní, že dbá na to, abyste konala práci v bezpečných podmínkách. Nic víc, nic míň.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).