Rozvázání PP dohodou-zaměstnanec

• (neregistrovaný)

12. 11. 2010 17:03

Dobrý den, prosím o radu, jak nejlépe a v klidu odejít ze zaměstnání. Neodcházím v dnešní době dobrovolně, ale bohužel ze strany šikany svojí nadřízené. Tento rok byl pro mě opravdu těžký, skončila jsem na antidepresivech a o mých probdělých nocích se asi nemusím zmiňovat...to jen na okraj, proč někdo v dnešní době tzv. dobrovolně opouští dobré zaměstnání ve státní správě:(
    Nyní jsem na neschopence, mám ještě nějakou dovolenou, kterou bych si chtěla vybrat. Poradíte prosím, jak přesně zformulovat rozvázání PP dohodou, se zaměstnavatelem jsem předběžně domluvená, že až ukončím nemoc, ukončím i PP. Co po zaměstnavateli vyžadovat, když půjdu na ÚP???
    Děkuji moc za rady, jsem ze všeho zmatená:(((

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 11. 2010 12:01

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Rozvázání PP dohodou-zaměstnanec
      Předložte zaměstnavateli : Dohoda podle § 49 ZP o ukončení pracovního poměru.
      Pracovní poměr skončí dne ... po dohodě obou stran.Podpisy, datum.
      Raději skončete dříve, než skončí nemoc a ještě letos.(od nového roku budou v podporách na ÚP změny v souvislosti s ukončením). Pokud budete v PN, bude Vám proplácena dál,bez ohledu na to,že p.p. byl ukončen.Dovolenou,která nebyla čerpaná v pr.pom.,je povinen zaměstnavatel proplatit při skončení.
      Až půjdete na ÚP (po sklončení PN),předložíte jim tzv. zápočtový list ( Potvrzení o zaměstnání, to je povinen Vám zaměstnavatel vystavit při skončení pr.pom.). Na formulář ÚP Vám pak zaměstnavatel vyplní průměrný čistý výdělek ( spočítaný podle ZP),podle kterého bude vypočtena podpora. Přeji Vám hodně zdraví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).