Re: Zdravotní pojištění bezdomovci
Přece za bezdomovce -při ošetření--- za ně platíme všichni, protože
nedělají a tím pádem nemají nic atd...
no ovšem pokud mají dluhy a pak získají např. ubytování atd. tak není problém na místo trvalého bydliště poslat exekutora a majetek
zabavit. Takovíto lidé, pokud u někoho bydlí, tak mají trvalé bydliště uvedeno - buď obecní nebo městský úřad, tím je chráněn majetek ubytovatele
>>Zajímalo by mě, jak evidují zdravotní pojišťovny tzv.
>>bezdomovce, jako neplatiče a stále jim počítají dluh
>>a
>>úroky?
>>Ptám se kvůli tomu, že bych eventuelně poskytla
>>takovému člověku ubytování, tak abych pak nebyla
>>překvapená
>>návštěvou exekutora...
... pak získají např.
>ubytování atd. tak není problém na místo trvalého bydliště
>poslat exekutora a majetek
>zabavit. Takovíto lidé, pokud u někoho bydlí, tak mají
>trvalé bydliště uvedeno - buď obecní nebo městský
>úřad, tím je chráněn majetek ubytovatele
Tím, že bude mít bezdomovec nahlášené trvalé bydliště na úřadu, si v případě návštěvy exekutora nepomůžete. Exekutor může vstoupit tam, kde se má odůvodnění domnívat, že se exekuovaný zdržuje, případně kde má majetek.
Toho jsem se obávala, že to s exekutory nebude tak jednoduché. Takže je to v ... pytli... Člověk těm chudákům nemůže pomoct, ani kdyby chtěl. Děkuji za reakce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 11. 2010 12:08
Zajímalo by mě, jak evidují zdravotní pojišťovny tzv. bezdomovce, jako neplatiče a stále jim počítají dluh a úroky?
Ptám se kvůli tomu, že bych eventuelně poskytla takovému člověku ubytování, tak abych pak nebyla překvapená návštěvou exekutora...