Re: Prosím Vás, za kolik Vy účtujete s.r
Milý pane Vladimíre, pokud Vás můj dotaz obtěžuje, nemusíte přece odpovídat.
Ale mýlíte se, pane Vladimíre, v historii jsem narazila na vše možné, co se týká společností s ručením omezeným, bohužel, nikde se mi ZATÍM nepovedlo najít odkaz s tím, kde někdo radí částku za účtování společností. Uznávám to, třeba jen neumím pořádně hledat a zadávat dotaz do vyhledávače. Takže opravdu nejsem tak pohodlná, abych za sebe někým nechávala něco hledat. Dotaz píšu, až když si opravdu nevím rady, co s mým problémem a nemůžu nic podobného najít.
Ale přesto Vám děkuji za odkaz na diskuzi, i když to týká spíše daňové evidence, ale je tam i odkaz na ceník nějaké účetní firmy... Také jsem se dívala na stránky jiných účetních, jen tak pro srovnání, za kolik oni účtují, ale někdo byl levnější někdo zase dražší, některé věci, které si jiní účtují, já dělám zase zdarma..., no, moc se mi nepovedlo udělat si obrázek o ceně. To proto jsem sem zadávala tento dotaz.
Ale v žádném případě jsem neměla v úmyslu Vás nebo někoho jiného zdržovat nebo nebo jinak obtěžovat.
Děkuji moc za odpověď, Míša.
Ale v žádném případě jsem neměla v úmyslu Vás nebo
>někoho jiného zdržovat nebo nebo jinak obtěžovat.
>
>Děkuji moc za odpověď, Míša.
Neberte si tu odpověď Vladimíra osobně. Co jiného by Vám mohl on napsat. Já Vás chápu, jste v situaci, kdy jste si s klientem něco původně dohodli a teď Vás tlačí na snížení ceny a také chápu to, že byste se potřebovala s někým poradit, co teď s tím, jestli je to cena jak říká on velká a jak to stanovují jiní. Asi toto fórum není ideální pro konzultaci k tomuto tématu, málokdo se Vám zde pochlubí o přesných - svých cenách za účto. Hlavně je to velmi individuální a záleží dle mého názoru jen a jen na dohodě mezi Vámi a klientem. Ceníky na internetu Vám mohou sloužit jen pro orientaci, ale sama jste zjistila, jak je to různé a nejen podle lokality. Já osobně považuji určení ceny za účetní práci za nejsložitější úkon při zpracování účetnictví:)) Vyjděte třeba z toho, kolik Vám dá zpracování práce - času, v jakém stavu a termínech dodává doklady, kolik jsou další náklady, které se vztahují k němu - třeba jestli si pro doklady jezdíte atd. Pak zhodnoťte kolik máte a kolik byste mohla slevit, aby se Vám stále vyplatilo to dělat. Já osobně dělám přibižně stejné možství Vámi uváděných dokladů za polovinu a někdy mě to štve, protože tuto cenu má stejnou od roku 2003. Když jsem však chtěla zahájit jednání o zvyšování, bylo mi natvrdo řečeno, že pokud nechci, nechá si to udělat za polovinu od jakési paní na mateřské, která to dělá bez dokladu. Pak jsem musela zvážit, zda to pro mne má význam a zhodnotila jsem to podle toho, že doklady mi jeho manželka připraví již rozdělené,srovnané podle data, nikdy nic nechybí, platby na bankách sedí, na konci roku vše uhrazené a žádné zmatky. Tak bych byla blbá, kdybych to někomu nechala. Tak to asi tak....
>Neberte si tu odpověď Vladimíra osobně. Co jiného by
>Vám mohl on napsat. Já Asi toto
>fórum není ideální pro konzultaci k tomuto tématu, málokdo
>se Vám zde pochlubí o přesných - svých cenách za účto.
>Hlavně je to velmi individuální a záleží dle mého
>názoru jen a jen na dohodě mezi Vámi a klientem. Ceníky na
>internetu Vám mohou sloužit jen pro orientaci, ale
>sama jste zjistila, jak je to různé a nejen podle
>lokality. Já osobně považuji určení ceny za účetní práci za
>nejsložitější úkon při zpracování účetnictví:)) Vyjděte
>třeba z toho, kolik Vám dá zpracování práce - času, v
>jakém stavu a termínech dodává doklady, kolik jsou
>další náklady, které se vztahují k němu - třeba jestli si
>pro doklady jezdíte atd. Pak zhodnoťte kolik máte a
>kolik byste mohla slevit, aby se Vám stále vyplatilo to
>dělat. Já osobně dělám přibižně stejné možství Vámi
>uváděných dokladů za polovinu a někdy mě to štve,
>protože tuto cenu má stejnou od roku 2003. Když jsem však
>chtěla zahájit jednání o zvyšování, bylo mi natvrdo
>řečeno, že pokud nechci, nechá si to udělat za polovinu od
>jakési paní na mateřské, která to dělá bez dokladu.
>Pak jsem musela zvážit, zda to pro mne má význam a
>zhodnotila jsem to podle toho, že doklady mi jeho manželka
>připraví již rozdělené,srovnané podle data, nikdy nic
>nechybí, platby na bankách sedí, na konci roku vše
>uhrazené a žádné zmatky. Tak bych byla blbá, kdybych to
>někomu nechala. Tak to asi tak....
A copak závažného jste napsala vy? Hezké kecy a fakta nikde.
Jistě jste zapoměla na SMLOUVU o vedení DE nebo účetnictví!
Pokud vůbec nějakou Vy máte. Podle vašich informací to vypadá
že ne, protže byste jinak takto tazatelce "neradila".
Ve smlouvě z r. 2003 byste jistě měla určitou klausuli o inflaci a její promítnutí do ceny služby a nemusela byste ZDE doslova kňučet o nemožnosti zvýšení ceny. Zkuste radit lépe a hned bude lépe (Fšem).
Tak za prvé, mým záměrem nebylo psát nic závažného (na to jsou tu jiní) a proto stručněji : tazatelka se musí rozhodnout sama, tečka.
Za druhé o smlouvě jsem skutečně nepsala. Jednak tazatelka psala o ústní dohodě a popsala situaci, kdy klient se dožaduje snížení ceny, což zas tak mimořádný jev v dnešní době není a netýká se jen služeb účetních. Smlouva v dnešní době stejně nic neznamená, nějaká ustanovení o inflaci, bla,bla na to se vám podnikatel vykvákne a jestli jste se s tím nesetkal tak máte buď štěstí nebo jste mimo realitu.
Za třetí děkuji za ponaučení, kňučet zde opravdu nehodlám.
== tak máte buď štěstí nebo jste mimo realitu==
ani jedno ani druhé, jenom od 1.6.1992 "jedu" za své
a jsem jenom realista (s přemýšlením a znalostmi)
a podnikatelé (i žáci) si toho váží. Že jsem prevít na preciznosst
to rychle poznali (doufám že i zdejší diskutující) a od toho se odvíjí i to, že mě slušně platí a já bez smlouvy ani nezdvednu obočí
(natož ruku). Holt jsem prevít a proto jsem se "musel" po 16 letech opět nechat vykořisťovat (pracovní smlouva 1/2 úvaku - 30 lt).
Na fakturu mě tato firma nechtěla. Nekňučím.
>
>Tak za prvé, mým záměrem nebylo psát nic závažného (na
>to jsou tu jiní) a proto stručněji : tazatelka se musí
>rozhodnout sama, tečka.
>Za druhé o smlouvě jsem skutečně nepsala. Jednak
>tazatelka psala o ústní dohodě a popsala situaci, kdy
>klient se dožaduje snížení ceny, což zas tak mimořádný jev
>v dnešní době není a netýká se jen služeb účetních.
>Smlouva v dnešní době stejně nic neznamená, nějaká
>ustanovení o inflaci, bla,bla
spíše z Vaší strany jsou to blablabla.A ta realita? Každý si musí vydobýt své místo na slunci a pokud jste na tom hlůře než jiný, tak je to Váš problém
, ale nestrašte ostatní a nekalte vodu.
na to se vám podnikatel
>vykvákne a jestli jste se s tím nesetkal tak máte buď
>štěstí nebo jste mimo realitu.
>Za třetí děkuji za ponaučení, kňučet zde opravdu
>nehodlám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 11. 2010 21:17
Dobrý večer,
prosím Vás o informaci, možná trochu neobvyklá, ale můžete mi říct, kolik si účtujete za zpracování účetnictví s.r.o.?
Účtuji kamarádovi, předem jsme se dohodli na pěti tisících, dokonce mi i sám cenu navrhl, ale teď mi najednou řekl, že jsem na naši oblast dost předražená a měla bych slevit, tak mě to zarazilo. Jsem z litoměřicka a tady se prý platí kolem dvou až tří tisíců za měsíc, tak nevím...
Jde o s.r.o., jde o počítačové služby pro firmy, není to stejné, ale v deníku mívá ročně tak kolem 900 řádků, jednoho pracovníka, asi tak 300 položek na výpisu, kolem 60 vydaných a 50 přijatých faktur, tak 50 pokladních dokladů a ve skladu má asi 50 druhů zboží. A jde o čtvrtletního plátce DPH.
Ještě má i fyzickou osobu, daňová evidence, taky je tu čtvrtletním plátcem, ale za tu mu nepočítám nic a dělám mu to zdarma.
Prosím, opravdu jsem tak předražená?
Děkuji moc za Vaše info. Míša.