Re: Podpora v nezaměstnanosti
Automaticky by vám při odchodu měli vystavit potvrzení o zaměstnání. ELDP až po zúčtování poslední mzdy. O potvrzení o průměrném čistém příjmu pro ÚP si požádejte mzdovou, nemusí vědět, že jej budete potřebovat, nedělá se každému. Tiskopis sice vydává ÚP, ale je možné si jej stáhnout z internetu, takže by vám ho mzdová mohla dát už při odchodu.
není to aritmetický průměr, musíte použít §
>>>>>356, odst. 3, ZP.
>>>>Aha.Takže pokud v práci skončím 30.11 2010 a na
>>>>pracák
>>>>se půjdu přihlásit 1.12 2010 tak se bude podpora
>>>>počítat z měsíců červenec,srpen a září?
>>>
>>>Ano, bude se vycházet z hodinového průměru III. Q,
>>>ale
>>>podle podmínek k 30.11. (Např. kdybyste zrušil podpis
>>>prohlášení nebo si začal uplatňovat daňové zvýhodnění
>>>na dítě nebo se změnila sazba SP...)
>>A všechny podklady co k výpočtu podpory na pracáku
>>budou potřebovat mi dají v práci při odchodu?Nebo si
>>je
>>musím vyžádat nebo jak to vlastně je?Ja dávám výpověd
>>poprvé takže vůbec netuším jak to chodí...
>
>Automaticky by vám při odchodu měli vystavit potvrzení
>o zaměstnání. ELDP až po zúčtování poslední mzdy. O
>potvrzení o průměrném čistém příjmu pro ÚP si požádejte
>mzdovou, nemusí vědět, že jej budete potřebovat,
>nedělá se každému. Tiskopis sice vydává ÚP, ale je možné si
>jej stáhnout z internetu, takže by vám ho mzdová mohla
>dát už při odchodu.
Ještě rada pro Přemu ohledně daní (pokud Vám to tu už radili, tak se omlouvám): Po skončení roku zajděte do mzdovky a podepište v daňovém prohlášení žádost o zúčtování daní (pokud jste měl před tímto zaměstnavatelem v roce 2010 nějaké jiné zaměstnavatele, vyžádejte si od nich potvrzení o zdanitelných příjmech, které jí předáte). Na základě té žádosti Vám bývalý zaměstnavatel zpracuje zúčtování daní a nějaké peníze Vám budou vráceny. Pokud jste ale z nějaké důvodu povinen podat přiznání, musíte si vyžádat potvrzení o zd. příjmech i od tohoto posledního zaměstnavatele a přiznání sestavit. Potvrzení o zdanit. příjmech se vystavuje na požádání. Stejně tak se roční zúčtování daní dělá jen na žádost.
ano, pokud nebudete mít z nějakého důvodu povinnost podat daň.př., pak můžete požádat posledního zam-tele o provedení RZD (termín žádosti do 15.2.2011)
předpokládám, že v prosinci budete jen vedený na ÚP a žádný přivýdělek mít nebudete
Přivýdělky jsou od r. 2011 zakázané, ale pro letošní rok jsou možné, takže pokud byste tento přivýdělek v prosinci měl a měl byste tam podepsané daň. prohl., pak byste mohl požádat o RZD tohoto zam-tele (musel byste doložit potvrz. o příjmech od zam-tele/lů v r. 2010)
...........................
Tak jsem byl na osobním se poptat a vše mi mzdová účetní přichystá na 30.11 2010 kdy budu v praci končit.Evidenční list důchodového pojištění(nevím zda mám úplně všechny,dále pak jaké jsem měl příjmy,to bude pro úřad práce a jsem s ní domluvený že po novem roce za ní příjdu at mi udělá roční zůčtováni daně za rok 2010.Pokud nebudu mít jiné zaměstnáni do konce roku...
ELDP 30.11. dostat nemůžete, protože byste ho neměl kompletní
za letošní rok od tohoto zam-tele
ten Vám dodá později
musíte ale obdržet potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list)
nemusíte mít všechny ELDP, pokud jsou všechny originály odeslány na ČSSZ
to zjistíte, pokud si napíšete o IOLDP (doporučuji - nenechávat to až na dobu před důchodem, můžete si o něj napsat třeba každý rok - 1x ročně je to zdarma)
http://www.cssz.cz/cz/duchodove-pojisteni/informativni-osobni-list-duchodoveho-pojisteni.htm
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 11. 2010 15:42
Dobrý den,jak si spočítám kolik bude má podpora v nezaměstnanosti?Respektive z čeho se to počítá?Z průměrného hrubého nebo čistého příjmu za poslední rok?Nebo za poslední čtvrtletí?Děkuji...