Re: dph v restauraci
Dobrý den, v případě obědů do ešusů DPH 10%. Pokud budete vozit například ve várnicích a odběratel si bude jídla sám vydávat, pak budete také fakturovat s 10% jako dodání zboží. Pokud byste v těchto firmách zároveň Vy (coby dodavatel) jídla také vydávali, pak určitě fakturovat s 20% jako službu.
Další zboží, které by bylo možné dodávat s 10% DPH na výstupu mě napadá například prodej celých knedlíků... Lenkaa
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 11. 2010 9:06
dobrý den, poradili by jste mi prosím..... kuchyň na výstupu = tržby je ve 20% dph - za předpokladu že hosté jedí v restaurace - to je mi jasné
ale jak je to s dph v případě obědů do kastrůlků nebo dovozem do jiné provozovny - podniku?
je to 10%?
a je ještě něco s 10%DPH co se týká výstupu z kuchyně?
děkuji