DPFO - paušální výdaje - prosím :-)

• (neregistrovaný)

16. 11. 2010 13:26

Dobrý den,

ráda bych se zeptala -

1.provozuji živnost - zprostředkování obchodu a služeb - v roce 2009 jsem si uplatňovala 60% paušální výdaje, kolik budu uplatňovat v roce 2010?

2. dostala jsem nabídku překládat (i na toto se moje živnostenské oprávnění vztahuje) - kolik budou paušální výdaje v roce 2010 za tuto činnost? Pokud budou jiné než v bodě jedna, budu použivat jinou % sazbu pouze na výdaje z překládání, nebo to bude jinak ? (Za překládání bych měla pouze minimální příjmy)

Omlouvám se za asi triviální dotaz a všem předem děkuji za odpověd

Martina Borská

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 11. 2010 14:01

Maxx (neregistrovaný)

Re: DPFO - paušální výdaje - prosím :-)
      Zatím se výše paušálů pro 2010 oproti 2009 nezměnila a ani politici nemluví o případné změně. Takže stejně jako v 2009.
      Jestli je překládání na stejný ŽL - tak budou i stejné % příjmů uplatněné jako výdaje.
      Pokud by byly činnosti rozdílné - pak se musí odlišovat příjmy o obou činností a podle druhu se uplatńuje paušál.

• 16. 11. 2010 14:33

Martina Borská (neregistrovaný)

Chci se jen zeptat, co jsou to příjmy z podnikání podle zvláštních předpisů (par.7/1c)?? Tam by se totiž uplatňovaly paušální výdaje pouze 40%.
      Nikde tu v zákoně není odkaz, co to vlastně znamená, tak bych se jen chtěla ujistit, jestli tam náhodou nebudu spadat (obchodní činnost a překlady..?), ráda bych měla jistotu.

Děkuji, Martina

• 16. 11. 2010 14:45

Maxx (neregistrovaný)

DLe zvláštních předpisů - třeba soukromý lékař. Tam určitě spadat nebudete - máte ŽL .

• 16. 11. 2010 14:58

Martina Borská (neregistrovaný)

Moc děkuji!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).