Re: dvě účetní jedna firma
To jsme taky plánovaly, ale firmy nám říkají často, že shání pčetní ale ne s.r.o., tak se bojím, že si tím odradíme klientelu.
Ještě mě napadlo, že by šlo vše přes mě jako fakturace a koleginka by mi fakturovala její vydělané částky, aby jsme vyrovnaly náklady a výnosy mezi sebou a zdanění částek si řeší každá sama. Vadí to, že by bylo vše na jméno jedné ale fyzicky by to dělala ta druhá a i jednala s firmama?
No zakázaný ???
Hezké čtení je zde:
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/media_centrum_57605.html
A hlavně ten bohatýrský závěr:
* Peníze státu také utíkají na švarcsystému, protože dotyčný jako pseudoživnostník odvádí státu celkově méně, než kdyby byl zaměstnanec. Máte spočítáno, kolik vám utíká na daních?
To nemáme. Berní správa, ačkoliv se o to snažila, prohrála řadu soudů. Takže k tomu v poslední době přistupujeme velmi opatrně a moc se nám do doměrků daně nechce. Bojím se to říct, ale fakticky vzato, z pohledu daní je švarcsystém legální systém.
A když to posoudíte s touto: informací:
http://www.terrinvest.cz/dwe/index.php?id_document=216&PHPSESSID=463cbede4939784e2edf4696f698cfb8
tak docházíme k závěru = nebojíme se jako dříve VLKa nic.
taky připojím názor:
účetní A- všechny zakázky na ni, jednání s klienty ona, subdodavatelskou smlouvou si najme subd.účetní B, protože nestíhá zakázky, úč.B bude pro ni zpracovávat část agendy, na základě plné moci může i ona jednat s klienty, účetní A vše vyfakturuje a účetní B jí pak vyfakturuje to, co pro ni na základě smlouvy zpracuje.Pokud účetní B bude pracovat ve svých prostorách-příp. v najatých, využívat svou IT, svůj materiál, tak bych v tom neviděl žádný problém. Každá si pak bude danit svoje. Pokud si účetní B najde nějaké další klienty pro sebe, což by bylo i žádoucí, aby dělala pro více, než jenom pro A, tak si myslím, že je to bez problému.
To je taky pravda, není lepšího, než když si jeden dělá sám na sebe, zodpovídá sám sobě a může si tak maximálně ráno před zrcadlem za kopanec nafackovat. Myslím si ale, že to moje řešení by jaksi možnost problémů vylučovalo, alespoň částečně, protože na druhé straně se může stát, že účetní B dojde, proč by měla vydělávat na úč.A, přetáhne si klienty, jejichž údaje a data bude mít pod palcem, vykašle se na spolupráci a pojede si na svý triko dále sama.
"Jde ním o to, aby jsme nemusely platit obě pojistku na blbost, která je docela velká,"
Tazatelka hledá evidentně, jak ošidit stát na
>daních a zdá se, že na to může sama pěkně doplatit
>:-)) Inu kdo chce kam....já mu pomáhat nebudu:-)) Hezký
>večer
Paní v.e.n.d.y., jestli Vy neslyšíte trávu růst ....
... žádnou trávu růst neslyší. Jen prevence - předcházení možných komplikací vhodnějším řešením.
V případě, že budou stále dva (dvě) samostatné Fo a to jak při sdružení, tak i při subdodavatelském systému, budou si muset platit pojistku každá za sebe.
16 roků na nic jiného nemyslím ale současně myslím
na to abych to mohl provést bez trestu a to předpokládá absolutní
správnost a bezchybnost účetní i právní a vymýšlení veškerých možných bezprůserových řešení. To že to v.e.n.d.y. má v malíčku
a chce se o to podělit s ostaními - jí čest a sláva v náš prospěch.
>>>>>>>"Jde ním o to, aby jsme nemusely platit obě pojistku
>>>>>>>na blbost, která je docela velká,"
>>>>>>>
>>>>>>>Tazatelka hledá evidentně, jak ošidit stát na
>>>>>>>>daních a zdá se, že na to může sama pěkně doplatit
>>>>>>>>:-)) Inu kdo chce kam....já mu pomáhat nebudu:-))
>>>>>>>>Hezký
>>>>>>>>večer
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>Paní v.e.n.d.y., jestli Vy neslyšíte trávu růst ....
>>>>>>
v.e.n.d.y. má v malíčku
>>>> a chce se o to podělit s ostaními - jí čest a sláva
>>>>v
>>>>náš prospěch.
Žádný útok jsem neměl v úmyslu a jestli to tak vyznělo, omlouvám se ... Před znalostmi paní v.e.n.d.y. se hluboce skláním a i já tady zadarmo čerpám ze zkušeností jiných.
Kdybych nešel spát a dočkal se pokračování, omluvil bych se už večer a paní v.e.n.d.y. nemusela mít zkaženou noc.
Jen jsem se neobratně vyjádřil o tom, co tak pregnantně vyjádřil pan Vladimír a co určitě i tazatelka měla na mysli: ušetřit na výdajích v mezích pravidel. O daních v dotazu nepadlo ani slovo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 11. 2010 11:47
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Jaký druh spolupráce je nejvhodnější pro dvě účetní, které pracují spolu pod jedním názvem, mají jedny webové stránky, ale mají rozdělené klienty. Jde ním o to, aby jsme nemusely platit obě pojistku na blbost, která je docela velká, do s.r.o. se nám nechce protože firmy jak vidí s.r.o. tak nemají zájem, láká je FO nižší cena a "lidský" přístup. Moc děkuji za radu.