Re: Zákonné pojištění - penále
Taky se mi to stalo a přišli na to při prvním pracovním úrazu - zkontrolovali platby. Takže jsme doplatili pojistné, vypočetla jsem to tzv. zvýšené pojistné (chtěli to dopočítat do svého formuláře) a zároveň jsem požádala o "odpuštění" (přesný výraz si již nevybavuji, napsali mi to právníci) a opravdu nám zvýšené penále odpustili. Takže pokud platíte pravidelně a včas, doplatila bych a požádala s argumentací, že šlo o nedopatření, vše ostatní platíte řádně atd.
Re: Zákonné pojištění - penále
Zaplatili jsme jen pojistné a až po jejich vyrozumění jsme zaplatili nepatrnou část zvýšeného pojistného (neodpustili nám 100%, asi 500 Kč jsme nakonec zaplatili).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 11. 2010 9:41
Dobrý den,
prosím o radu někoho kdo by měl zkušenosti s nezaplaceným pojistným Kooperativě.
Podařilo se nám totiž nezaplatit na 2.Q 2008, ale přišli jsme na to až teď. Od té doby bylo našim zaměstnancům plněno za tři pracovní úrazy a nikdy od nás nechtěla Kooperativa výpis plateb, takže na to nepřišli. Dnes by jen zvýšení pojistného bylo za cca 100 tisíc! Slyšela jsem názor, nepřiznávat se a nechat to být, protože na to nemají jak přijít. Jiná možnost je zaplatit a požádat o prominutí. Jaký je váš názor? Máte s tímto někdo zkušenosti?