Re: 701 - zůstatek na straně MD, aktiva-
Nechat to tam nemůžete, jinak jak Vám to tam hlásí chybu - tak je to z toho, myslím že zůstatek na účtě 701 a rozdíl v roku 2010 , který Vám hlásí počítač je stejný. Bývá to tím, že když se převádějí pohledávky nebo závazky tak se něco buď v předchozím roku špatně vyrovnalo, nebo nepřevedlo, anebo nejdříve převedlo a pak omylem vyrovnalo v roku 2009. Toto je tak zhruba, co mne napadá. Zkontrolovala bych ještě tyto evidence.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 11. 2010 15:45
Dobrý den,
prosím o radu. Používáme POHODU. Jsme s.r.o., na účtě 701 mám zůstatek na straně MD, dá se s tím něco udělat, nebo to tam můžu nechat? Jedná se o součet toho, co se převedlo z roku 2009 do roku 2010.
Dalším problémem který mám, že mi POHODA hlásí chybu "aktiva a pasiva loňského roku se nerovnají", přitom když se podívám do účetní jednotky "2009" tak se v rozvaze-zjednodušeně- rovanají, pokud se podívám do "2010" na rozvahu-zjednodušeně, už mi píše jiné stavy u roku 2009, než loni.....ale výsledovka i VZaZ na sebe navazují bez problémů.
Nevíte, kde by mohl být problém?
Děkuji mnohokrát předem.
Alena