Re: účetnictví,faktury,mzdy,doklady..pom
Tak než jsem svoji odpověď naťukala a odeslala, už máte odpověď i od paní v.e.n.d.y.
Jako vždy mi nezbývá, než s ní souhlasit.
Musíte si někoho sehnat aspoň na zaučení a např. u opakujících se věcí, zkoušet se vždy držet podle toho předcházejícího roku a vězte, že je to moc velký záběr i pro zkušenou a zajetou. Zvlášť při schvalování zákonů v prosinci. Záleží kolik máte práce, jestli je to obrovská firma nebo budete moci část dne věnovat doučování. Ale teď přijde konec roku. Tak to nevím. Zkuste najat alespoň do konce roku nějakou účetní, ať to není na vás, vy to sledujte a začněte od nového roku. Hlavně pořád čtěte a studujte.
Teda můžu vám říci, že jste mě všichni hrozně vylekaly:( on mi říkal šéf, že m ibude pomáhat a kontrolovat to a že můžu ještě cokoliv poslat na kontrolu na finančák..já prostě o tu práci nechci přijít..taky mě napadl ten kurz!je to malá firma max 15 zam-ců..
>>>>>>Doporučuji - co nejdřív běžte do nějaké pojišťovny a
>>>>>>rychle uzavřete dobré pojištění odpovědnosti
>>>>>>zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli.
>>>>>>
>>>>>>Odkud jste?
>>>>>>Zkuste poprosit paní v.e.n.d.y.
>>>>>>
>>>>>Tak než jsem svoji odpověď naťukala a odeslala, už
>>>>>máte odpověď i od paní v.e.n.d.y.
>>>>>Jako vždy mi nezbývá, než s ní souhlasit.
>>>>Děkuji za podporu pane/paní V. No ale řekněte, že
>>>>nemám pravdu. Sladká nevědomost tazatelky jí může
>>>>stát
>>>>pěkné peníze a průšvih. Čím víc vím, tím vím, že nic
>>>>nevím...
>>>
>>>No, to je agenda, kterou snad ani pojišťovna
>>>nezachrání, zvlášt nyní
>>>kdy se hrozí kontrolami na všechno, a znám jak to
>>>chodí ve stavebnictví.....
>>Musíte si někoho sehnat aspoň na zaučení a např. u
>>opakujících se věcí, zkoušet se vždy držet podle toho
>>předcházejícího roku a vězte, že je to moc velký záběr
>>i
>>pro zkušenou a zajetou. Zvlášť při schvalování zákonů
>>v prosinci. Záleží kolik máte práce, jestli je to
>>obrovská firma nebo budete moci část dne věnovat
>>doučování. Ale teď přijde konec roku. Tak to nevím.
>>Zkuste
>>najat alespoň do konce roku nějakou účetní, ať to není
>>na
>>vás, vy to sledujte a začněte od nového roku. Hlavně
>>pořád čtěte a studujte.
>Nebudu Vám radit, ale před 15 lety jsem začínala
>naprosto stejně, zaplaťte si školení-kurz, ale pro letošek
>bych souhlasila s pomocí zkušené účetní, tady končí
>sranda.
Finančák Vám nic zadarmo nezkontroluje, najděte daňového poradce nebo zkušenou účetní, když už máte odvahu do toho jít sama. Dělám účto 30 let a věřte, že vím, o čem mluvím. Zkuste číst třeba jen dotazy tady na foru a uvidíte, co všechno je problém....Začínat byste opravdu měla pod vedením někoho zkušeného. Pokuty jsou velké a při velkém průšvihu můžete zlikvidovat i firmu....
Zrovna dneska jsme se snažila vysvětlit jedné účetní ze stavební firmy pojem aktivace a že nejde dávat celou stavbu do nákladů a nemít výnosy.... Dost jsem se u toho zapotila.
Je mi majitele té firmy líto. Doplatek daně i penále budou veliké, převeliké.
Život * všichni jsou na začátku ochotni pomáhat, vydrží jim to tak měsíc. Víte, proč vyhodili minulou účetní? Když jdu do nové firmy, tak tohle je jedna z věcí, kterou se pokouším zjistit hned na začátku. Abych věděla, co mě čeká. A to že můžete poslat cokoliv na finančák? Ten není od toho, aby Vám radil. Sem tam mohou pomoci, když je něco opravdu zapeklitého a je dobrá vůle, ale většinou Vás pošlou za daňovým poradcem.
Kurs Vám pomůže v základech, ale to, kde a od koho ve firmě sehnat jaký doklad, do které oblasti ho zařadit, budete muset sledovat jednotlivé zakázky (většinou vyžaduje u stavebních firem FÚ), dohadovat se lidmi okolo aby Vám dávali doklady (teď bude problém, protože ani nebudete vědět, že nějaké doklady od nich máte chtít),..... O mzdách ani nemluvě. Tam to není žádné jednoduché Má dáti / Dal, tam je to o studiu spousty zákonů a předpisů.
Koukám do e-mailu a ta slečna si stále s někým psala, vypadá to jako nějaká účetní a co tady čtu, tak jí různě radila a docházela do firmy..myslíte, že se to takhle zvládnout dá? to už by šlo, kdyby mi mohla kdykoliv poradit
>>Teda můžu vám říci, že jste mě všichni hrozně
>>vylekaly:( on mi říkal šéf, že m ibude pomáhat a
>>kontrolovat
>>to a že můžu ještě cokoliv poslat na kontrolu na
>>finančák..já prostě o tu práci nechci přijít..taky mě
>>napadl
>>ten kurz!je to malá firma max 15 zam-ců..
>>
>
>Život * všichni jsou na začátku ochotni pomáhat,
>vydrží jim to tak měsíc. Víte, proč vyhodili minulou
>účetní? Když jdu do nové firmy, tak tohle je jedna z věcí,
>kterou se pokouším zjistit hned na začátku. Abych
>věděla, co mě čeká. A to že můžete poslat cokoliv na
>finančák? Ten není od toho, aby Vám radil. Sem tam mohou
>pomoci, když je něco opravdu zapeklitého a je dobrá vůle,
>ale většinou Vás pošlou za daňovým poradcem.
>
>Kurs Vám pomůže v základech, ale to, kde a od koho ve
>firmě sehnat jaký doklad, do které oblasti ho zařadit,
>budete muset sledovat jednotlivé zakázky (většinou
>vyžaduje u stavebních firem FÚ), dohadovat se lidmi
>okolo aby Vám dávali doklady (teď bude problém, protože
>ani nebudete vědět, že nějaké doklady od nich máte
>chtít),..... O mzdách ani nemluvě. Tam to není žádné
>jednoduché Má dáti / Dal, tam je to o studiu spousty zákonů
>a předpisů.
>
>
>Koukám do e-mailu a ta slečna si stále s někým psala,
>vypadá to jako nějaká účetní a co tady čtu, tak jí
>různě radila a docházela do firmy..myslíte, že se to
>takhle zvládnout dá? to už by šlo, kdyby mi mohla kdykoliv
>poradit
>
>
>
Nešlo, pokud nemáte páru o základních věcech. Vás třeba ani nenapadne se na něco ptát, a to je ten problém.
Účetní v malé firmě je horší práce než ve veliké, musí znát všechny okruhy, veškerou problematiku, ve velké firmě se specializuje na část.
Vždyť píšete, že tu slečnu vyhodili na hodinu, proč asi?
>>>
>>
Jak to tak pročítám, myslím, že pro Vás by bylo vhodné, pracovat jako asistentka zkušené účetní a postupně od ní přebírat zkušenosti a získávat praxi, až budete schopna účto zpracovávat
samostatně. Souběžně s tím samozřejmě studovat a sledovat všechny změny atd. atd. Bude to nějaký rok trvat ale dá se to.
Nejdřív si musíte zjistit, jestli to nebyla kamarádka té účetní, která byla odejita, možná ji váš nadřízený třeba nebude chtít vidět a vůbec nebude mít radost, když ji zasvětíte do problémů firmy.
To, že vám šéf chce pomáhat, nemusí nic znamenat, třeba rozumí účetnictví jako koza petrželi. Bylo by spíš dobré, kdyby vám sám dohodil daňového poradce nebo účetní, ke které on má důvěru. Není dobré, když se budete s někým z vašeho okolí radit bez jeho vědomí.
V každém případě počítejte s tím, že budete nešťastná z toho, že vám nemá kdo poradit a budete se muset rozhodovat sama. Pár bezesných nocí vás jistě čeká.
Počítejte s tím, že mzdová pro 15 lidí toho musí umět stejně, jako mzdová pro 150. Nenaleťte na hlášku vašeho šéfa, že je to brnkačka, protože se jedná o pár lidí. Znalosti musíte mít stejné.
Přemluvte šéfa, že by bylo dobré, kdyby letošní rok dojela nějaká zkušená účetní, která by vás zaškolila. Můžete dělat běžnou administrativu a ona by na vás jenom dohlédla. Pustit se v listopadu do daní po někom jiném, je oříšek i pro zkušenou účetní.
Nebojte se přiznat, že něco neumíte, rozumný šéf upřímnost ocení. Neříkejte "tohle nezvládnu", řekněte "tohle neznám, ale naučím se to". Vnuťte se na každé školení nebo kurz, na které vás pustí.
Všimla jsem si, že tu převládají reakce, které vás chtějí odradit od téhle práce. Jsem jiného názoru. Máte do toho chuť a odvahu, tak se do toho pusťte. Zkušební doba je od toho, abyste si to vyzkoušela. Ovšem snadné to mít nebudete. A věřte, že vím, o čem mluvím.
Já vám nesmírně děkuju!!! právě, že jsem ani nečekala takové negativní reakce..ale byla jsem ráda, že mám rady od zkušených. Ale nechci to vzdát za žádnou cenu..to jsem slyšet nechtěla..chci se to naučit..dneska jsem si s ním chtěla promluvit, ale nepřišel, tak v pondělí musím! musím vymyslet nějakou řeč, aby mě nevyměnil, protože já tu práci opravdu potřebuji a jinak se mi tam líbí. musí se to nějak řešit, sama si na to prostě netroufám..je mi 25 let a dělala jsem admin. pracovnici ale fakturantku a účetnictví jsem v podstatě nedělala jen přípravu pro..
>>Koukám do e-mailu a ta slečna si stále s někým psala,
>>vypadá to jako nějaká účetní a co tady čtu, tak jí
>>různě radila a docházela do firmy..myslíte, že se to
>>takhle zvládnout dá? to už by šlo, kdyby mi mohla
>>kdykoliv
>>poradit
>
>Nejdřív si musíte zjistit, jestli to nebyla kamarádka
>té účetní, která byla odejita, možná ji váš nadřízený
>třeba nebude chtít vidět a vůbec nebude mít radost,
>když ji zasvětíte do problémů firmy.
>
Dobrý den,
já začala taky z ničeho.....
Naprosto bez zkušeností jsem začala dělat mzdy a personalní....původní mě měla zaučovat 2 měs., byla se mnou 14 dní...a hodila se marod...takže jsme udělaly jedny mzdy a mezitím něco popovídaly a pak jsem na to byla sama.....jsem bojovník tak jsem to nevdala.....četla zákony, a bussines odpovědi to mě taky hodně dalo.....snažila jsem se než jsem něco udělala, abych věděla co dělám a proč to je tak - protože i předešlá udělala několik chyb-dost velkých....bylo to hodně těžké....po 2 letech nemohu říct že umím všechno....ale neutekla jsem ...stále se učím....výhoda dnes najdete skoro všechno na internetu.....
Hoďte sem email...pokud budu vědět sem tam.....poradím.....
DObrý den, děkuju moc za povzbuzení!!! jste moc hodná, že mi nabízíte pomoc mike.ekim@email.cz
Já právě řeším to, jestli si s ním mám o tom promluvit v pondělí, hrozně se bojím, aby neřekl že si teda nejde jednu a zkušenou..a vy děláte jen ty mzdy? nebo celé účetnictví?
>Dobrý den,
>já začala taky z ničeho.....
>Naprosto bez zkušeností jsem začala dělat mzdy a
>personalní....původní mě měla zaučovat 2 měs., byla se mnou
>14 dní...a hodila se marod...takže jsme udělaly jedny
>mzdy a mezitím něco popovídaly a pak jsem na to byla
>sama.....jsem bojovník tak jsem to nevdala.....četla
>zákony, a bussines odpovědi to mě taky hodně
>dalo.....snažila jsem se než jsem něco udělala, abych věděla co
>dělám a proč to je tak - protože i předešlá udělala
>několik chyb-dost velkých....bylo to hodně těžké....po 2
>letech nemohu říct že umím všechno....ale neutekla
>jsem ...stále se učím....výhoda dnes najdete skoro
>všechno na internetu.....
>Hoďte sem email...pokud budu vědět sem
>tam.....poradím.....
Dobrý den Mike,
pokud máte už teď stres z toho, co vám řekne šéf v pondělí, tak si uvědomte, že budete žít v permanentním stresu, jako "účetní".
A pokud nezvládáte práci pod tlakem, buďte si jistá, že vzhledem k vašim znalostem to nevydržíte ani přes zkušební dobu.
To není dobrý start. Jsem daňový poradce a vím, co obnáší účetní, která nic neví, u mezd bych bych to neriskovala vůbec.
Zkuste si najít jinou práci. Vždyť ten majitel vás tam má pravděpodobně proto, abyste udělala, co on řekne. A to v účetnictví nejde.Zkuste se v sobotu a v neděli podívat, co obnáší nástup a výstup zaměstnance, co vše a jak musíte udělat, kam poslat přihlášku, co po zaměstnanci chtít. Možná pochopíte, že to co dělá znalá účetní půl hodiny, budete dělat 2 dny. Zkuste si vyplnit "růžové"prohlášení za zaměstnance, tzn. za sebe. Jde to? a za jak dlouho to vyplníte? A bez chyb? Co všechno budete po sobě chtít na doložení tvrzených skutečností. To je test, zkuste to .
Ano? a jak udělá výstup zaměstnance, který třeba odchází v úterý ( známe stavební firmy). Nebo zaměstnance, který např. teď bude na neschopence.
Vy byste si nechal počítat mzdu a náhrady od někoho, kdo vůbec neví, která bije? Nebo byste počkal na to,až vám řekne, že se musí někde zeptat?
To, že je nezkušená, ještě neznamená, že je neschopná. Člověk nemusí všechno znát, stačí, když ví, kde to zjistit.
My starší si myslíme, že naše zkušenosti jsou nenahraditelné a nedoceněné. Ale někde jsme je taky museli získat. Prokousali jsme se tím a někdy to hodně bolelo.
Člověk má sahat výš, než mu ruka stačí.
To ano, ale musí být také trochu zdravě kritický k sobě.
Když by paní chtěla účtovat na ŽL musí mít doloženou praxi.
Když je zaměstnanec- tak co? Nemusí, ale...
Ještě jednou se ptám, vy byste si nechala počítat výplatu člověkem, který to vůbec nikdy nedělal?
Vždyť může a udělá nenapravitelné škody, poškodí řadu lidí, nikdo není genius, aby to na poprvé udělal dobře bez zaškolení.
Ti lidé pak budou na ni kričet,mohou být sprostí a budou a co pak?
"Svatá prostoto". Taky půjdete k člověku, který není lékař, nikdy nic takové nedělal a řeknete, že každý člověk má sahat výš?
Děkuju to je od vás milé:)
Já vám všem moc děkuju za názory..myslím, že nemá dál cenu to rozebírat. Určitě nepatřím mezi ty hloupé..naopak se dobře učím a jsem hrozně moc snaživá, pečlivá..Ani jsem netušila jakou debatu to tady rozpoutá:) já to místo prostě neopustím, i kdybych to měla zkusit sama..tak na jednu stranu to bude jeho hloupost a já nemám nic podepsané a rozhodně bych se bránila. Budu moc moc věřit, že si s ním v pondělí promluviím a vyřešíme to tak jak to mělo být původně a to že nastoupí ještě někdo. Nechtěla jsem se tady bavit o tom, zda na to mám nebo nemám, ale chtěla jsem rady od zkušených co mám sledovat, co mám hlídat..nějaké postupy, ale to je tady asi hodně těžké..takže to nechme být, já vám napíšu jak to dopadlo:)
>To, že je nezkušená, ještě neznamená, že je neschopná.
>Člověk nemusí všechno znát, stačí, když ví, kde to
>zjistit.
>
>My starší si myslíme, že naše zkušenosti jsou
>nenahraditelné a nedoceněné. Ale někde jsme je taky museli
>získat. Prokousali jsme se tím a někdy to hodně bolelo.
>
>Člověk má sahat výš, než mu ruka stačí.
>
To jste napsala opravdu pěkně!! děkuju..chci si v pondělí se šéfem promluvit, ať ještě někoho příjme..někoho, kdo to účetnictví umí. Já jsem dělala fakturantku a pouze jsem dělala přípravu pro účetnictví..když jsem nastupovala říkal mi, že budu dělat přípravu pro účetnictví, tohle mi teda nepříjde jako příprava..no musim si s ním promluvit..
Úroveň znalostí snad není o jenom i nebo y. navíc tady těch hrubek lítá občas celkem dost i od odborníků na zákony a právo,
pokud na to někdo poukáže , je řečeno, že to bylo "schválně",
aby "byla sranda". ale jak říkám, snad jsou důležité znalosti,ne pravopis.
Re: výpočet mzdy neodborníkem
Ta diskuze není o hrubkách. I já jsem se snažila tazatelce vysvětlit, že stres bude daleko větší, ať to zváží. Tím ji přece nepodceňuji.
Nicméně nikdo z vás mi neodpověděl, zda by on sám osobně si nechal počítat svoji mzdu člověkem, který to nikdy nedělal?
Re: výpočet mzdy neodborníkem
Ano, i já osobně jsem před 32 lety sama sobě a ostatní stovce lidí počítala výplaty přesto, že jsem to nikdy nedělala, prostě jsem nastoupila do práce a paní, která měla za nějakou dobu odcházet na mateřskou a měla mě zaučit, druhý den po mém nástupu onemocněla a do začátku mateřské byla nemocná.
jasný, pravopis není jaksi vůbec důležitý, pouze ten písemný projev ukazuje na jakési mezery ve vzdělání, přestože odborníci na problematiku, která se diskutuje, mají určitě středoškolské vzdělání.
A že dělají hrubky i titulovaní, to je pravda, ale svědčí to o jejich všeobecné úrovni ne-vzdělání a znalostech. Nakonec je to jejich ostuda.
o tom bych mohla vyprávě. Pán Pájka by teda asi o mé úrovni taky pochyboval. Já jsem tak zdegenerovaná pořád něco počítat na kalkulačce, že mi někdy dálá problém i vypočítat s hlavy malou násobilku už rovnou sahám po kalkulačce. Takže má úroveň je opravdu velmi nízká.
Řekla bych dost o Pájovi..nebudeme se rozčilovat:) A také se přikláním k tomu, že je hloupé někomu tady opravovat chyby. Mzdy jsem počítala ve škole, nebo svoji si přepočítám..Na internetu jsem vyhledávala různé počty a sama bych si netroufla je dělat. Ale kdyby mi nic jiného nezbylo, tak bych prostě musela i kdybych nad tím měla sedět kdo ví jak dlouho.ale to jsme pořád jen u rozebírání, zda na to mám, nebo ne..někdo mi fandí, jiní by zas do toho nešli to už je věc názoru:) a jak znova opakuju chtěla jsem spíš rady..např. dávej si pozor u počítání mezd na to a to...nebo hlídej si to a to:) Bohužel v tak velké diskuzi se mi nedostala ani malinká rada..Ale určitě zamyšlení a povzbuzení ano..Také i srážení, ale to si neberu osobně..děkuju za další názory..
Víte ono to dost dobře nejde tady popisovat na co si dát pozor. To by pro člověka, který to nikdy nedělal a nemá o tom ponětí, znamenalo psát postupy a připomínky ke všem možným zákonům a trufnu si říct, že by se stejně nepokryly všechny možnosti, které v praxi mohou nastat. Kupte si případně chytré knihy, studujte a teprve až vám nebude něco jasné, je možné položit dotaz a chtít odpověď. Ale všeobecně to ve mzdách a účetnictví opravdu i při sevětší snaze není možné, je to příliš široké spektrum zákonů a nařízení.
Já vím! určitě máte pravdu. Chce to konkrétní dotazy..zrovna jsem volala se šéfem a řekla jsem mu, že s ním chci mluvit a on, že můžu rovnou, tak jsem mu to všechno vybalila tak jak to je a jak to cítím a on, že nad tím přemýšlel a že tam té administrativi bude ted hodně a tak někoho co nejdříve najdeme. A ted mi volal a ptal se jakou mam představu, už prohlíží životopisy. tak jsem zvědavá a říkala jsem mu, hlavně at umí účetnictví a prý vyberem někoho spolu a že si zítra na mě udělá trochu více času a asi uděláme ty mzdy..prý je to na chvilku. A taky říkal, že máme daňovou poradkyni, která nám to kontroluje a jezdí tam.On se mě vždycky snaží uklidnit:D jsem ale hrozně ráda, že si mě tam nechá..tak já zas napíšu jak to probíhá:) jsem ráda,že budu mít klidný večer:D
OT
Dobrý den, tak se mi poslední dobou zdá, že toto fórum se ubírá stále více jiným posláním, než pro které bylo původně založeno.
Stále více si zde lidé chodí ulevovat a ponižují ostatní. Ruku na srdce, vám se nikdy nestalo, že se člověk prostě upíše, nebo mu to v té rychlosti nedojde? Jenom bych chtěla poprosit všechny debatující o trochu tolerance a pochopení. Každý jednou začínal, každý potřeboval nějakou tu pomoc.... tak prosím, pomáhejme si a neurážejme se navzájem..... děkuji...... Zdeňka (toto se týká i jiných diskusí) někdy si myslím, že si sem někteří chodí jen pro to, aby si zde zvedli sebevědomí.
Re: OT
ještě k tomu dotazu, jestli by mi nevadilo výpočet mzdy od neodborníka. Kdyby mi někdo řekl, že mi udělala mzdu začínající účetní, tak bych absolutně neprotestovala!!! Výplatu si přece můžu propočítat sama na internetu, což zaměstnanci vykonávají velmi často i od zkušené účetní...
Jestli by mi to vadilo nebo nevadilo.... Odpovím jinak. Očekávala bych, že firma zajistí, aby účetnictví i mzdy byly vedeny správně. Pokud to tedy dělá začínající účetní, měla by přece jen mít nad sebou kontrolu. Zkusit tedy např. najít nějakou znalou účetní (třeba se domluvit s místní účetní kanceláří), která by dle potřeby (1x týdně nebo třeba jen 1x měsíčně) zkontrolovala vše, co začínající účetní "vyplodí". To by samozřejmě měl zajistit zaměstnavatel, ne, že si to ta účetní bude shánět a platit sama.
Dobrý den, to jste napsala velice pěkně. Taky jsem z toho docela překvapená, kam se dostalo to téma. Někteří si zde opravdu zvedají sebevědomí. Ta hrubá chyba to je přeci naprostý nesmysl řešit..o to tady vůbec nejde! Naopak mi paní opravdu večer pomohla, že jsem si řekla má pravdu kašlu na to. Vypla jsem si PC a neřešila jsem to.
>Dobrý den, tak se mi poslední dobou zdá, že toto fórum
>se ubírá stále více jiným posláním, než pro které bylo
>původně založeno.
>Stále více si zde lidé chodí ulevovat a ponižují
>ostatní. Ruku na srdce, vám se nikdy nestalo, že se člověk
>prostě upíše, nebo mu to v té rychlosti nedojde? Jenom
>bych chtěla poprosit všechny debatující o trochu
>tolerance a pochopení. Každý jednou začínal, každý
>potřeboval nějakou tu pomoc.... tak prosím, pomáhejme si a
>neurážejme se navzájem..... děkuji...... Zdeňka (toto se
>týká i jiných diskusí) někdy si myslím, že si sem
>někteří chodí jen pro to, aby si zde zvedli sebevědomí.
>>Koukám do e-mailu a ta slečna si stále s někým psala,
>>vypadá to jako nějaká účetní a co tady čtu, tak jí
>>různě radila a docházela do firmy..myslíte, že se to
>>takhle zvládnout dá? to už by šlo, kdyby mi mohla
>>kdykoliv
>>poradit
>
>Nejdřív si musíte zjistit, jestli to nebyla kamarádka
>té účetní, která byla odejita, možná ji váš nadřízený
>třeba nebude chtít vidět a vůbec nebude mít radost,
>když ji zasvětíte do problémů firmy.
>
>To, že vám šéf chce pomáhat, nemusí nic znamenat,
>třeba rozumí účetnictví jako koza petrželi. Bylo by spíš
>dobré, kdyby vám sám dohodil daňového poradce nebo
>účetní, ke které on má důvěru. Není dobré, když se budete
>s někým z vašeho okolí radit bez jeho vědomí.
>
>V každém případě počítejte s tím, že budete nešťastná
>z toho, že vám nemá kdo poradit a budete se muset
>rozhodovat sama. Pár bezesných nocí vás jistě čeká.
>
>Počítejte s tím, že mzdová pro 15 lidí toho musí umět
>stejně, jako mzdová pro 150. Nenaleťte na hlášku
>vašeho šéfa, že je to brnkačka, protože se jedná o pár
>lidí. Znalosti musíte mít stejné.
>
>Přemluvte šéfa, že by bylo dobré, kdyby letošní rok
>dojela nějaká zkušená účetní, která by vás zaškolila.
>Můžete dělat běžnou administrativu a ona by na vás jenom
>dohlédla. Pustit se v listopadu do daní po někom
>jiném, je oříšek i pro zkušenou účetní.
>
>Nebojte se přiznat, že něco neumíte, rozumný šéf
>upřímnost ocení. Neříkejte "tohle nezvládnu", řekněte
>"tohle neznám, ale naučím se to". Vnuťte se na každé
>školení nebo kurz, na které vás pustí.
>
>Všimla jsem si, že tu převládají reakce, které vás
>chtějí odradit od téhle práce. Jsem jiného názoru. Máte
>do toho chuť a odvahu, tak se do toho pusťte. Zkušební
>doba je od toho, abyste si to vyzkoušela. Ovšem snadné
>to mít nebudete. A věřte, že vím, o čem mluvím.
>
>
>Doporučuji zakoupit Abecedu mzdové účetní , a zde na foru to někdy trvá dost dlouho a Vám utíká čas
>
>
>
>
>
>
>
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 11. 2010 20:53
Dobrý den, začala jsem pracovat ve stavební firmě. měli nabrat ještě účetní a já měla dělat ostatní administrativu, ale rozhodli se, že tam budu jen já..ale já účetnictví vůbec nerozumím:( pracuje se v účetním programu Waria.Můžete si prosím někdo udělat čas a trochu mě zasvětit? Vydávají se tam faktury, přijímají, potom se vede pokldna(PPD, VPD), dál mám dělat mzdy..vůbec nevím jak..ani nevím co dál je potřeba v takové firmě hlídat. Tu předemnou vyhodili na hodinu a nemá mě kdo zaučit. o práci rozhodně nechci přijít!
Co mám všechno evidovat a hlídat? budu opravdu vděčná za každou radu, co se týká faktur, mezd..prostě všeho!