Re: 701 - jak vynulovat
Problém je v tom, že se mi na 701 počátkem roku převedlo více účtů, resp. všechny, kde nějaký zůstek byl. Teď nevím, co přesně bych s tím měla dělat. Mmj. je to i 311 a 321 /některé faktruy loni pořízené se mi přetáhly do 2010 protože nebyly uhrazeny.../
Alena
No ale to je přeci správně!! Všechny zůstatky rozvahových účtů se při závěrce převedou na 701 a při otevření účetních knih k 1.1. by se zase měly převést na správné účty. A faktury které nejsou zaplaceny se musí jedna po druhé také přenést (ne jen zůstatek na 311 či 321, součet těch faktur musí dát zůstatek)
Ježíši,ale to je dobře, na zůstatky účtu 701 přece nemůžete zasahovat,Pohoda to dělá automaticky při vystavení účetní závěrky.
Počáteční stavy na 3 účtech se přenáší do dalšího roku, právě proto,že nebyli uhrazeny a u jednotlivých faktur přijatých i vydaných v minulém roce,ale neuhrazeno v tom roce máte zaúčtování .bez.-
Dobrý den, takže bych to měla na té 701 na MD nechat? já jen, že mi to teď píše, že mi nesedí aktiva a pasiva 2009, ale když se přepnu do účetní jednotky "2009" tak mi to v rozvaza sedí, po převodu se tam stalo cosi, co zapříčinilo, že to teď nesedí a v rozvaze 2009 -když jsem v účetní jednostce "2010" a podívám se na ni, mi to píše blbosti...
MÁM TEDY NĚCO POŘIZOVAT ZNOVU, ČI NIKOLIV?
Ještě bych zkontrolovala KS účtů r. 2009 a PS r.2010, možná na to přijdete sama,ale mě píše na rozvahu taky,že nesedí A-P a přitom se rovnají,ale při podrobné kontrole jsem zjistila rozdíl 0,01 hal.,takže zkuste porovnat Konečné a Počáteční stavy, ještě v saldu k 31.12.2009 a k 1.1.2010 jsou dobře vidět nesrovnalosti na účtech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 11. 2010 7:24
Prosím o radu,
jak vynulovat účet 701 - zůstatek na MD? Můžu udětal interní doklad s mínusem vždy proti účtu, kterého se zůstatek týká? (321,311).
SW POHODA.
Děkuji mnohokrát za vaše příspěvky.
Alena