Re: Neoprávněně proplacená dovolená
A co takhle to "proplatit" mínusem? Bylo to přece v hrubém, odvedlo se pojistné i daň, takže to musíte zase v hrubém zadat mínusem, aby se opravila i daň a pojistné. Jinak si myslím, že neoprávněně vyplacené částky můžete strhnout i bez souhlasu zam-ce. Rozhodně bych nekrátila stávající dovolenou, protože ji přece nevyčerpal.
Jak byste ho mohla zruinovat, když ty peníze reálně dostal a neměl? Ale to je na Vás, chápu, že chcete být vstřícná, když jste mu to proplatila. I tak bych to rozdělila maximálně na dvě části, abyste to srovnala ještě letos.
Letos to nesrovnám, protože je nemocný a nastoupit má až v prosinci. Takže nemám za listopad z čeho stáhnout a za prosinec bude mít pár kaček, takže se mi to překlene do příštího roku, ale hlavně, že to bude vyřešené.
Díky za odpovědi.
Hezký mokrý víkend.
Takže zůstatek, který převedu do dalšího roku na 388 vyrovnám jak? Něco strhnu z prosincové výplaty, ale část "dluhu" zůstane, tak tu část hodím na 388/521,524, tím snížím mzd. náklady a co příští rok? Jak se s tímto poprat?
Jsem začátčník hozený do vody, tak se snažím plavat a neutopit se.
Díky v.e.n.d.y.
V roce 2011 strhnete zbytek a ten už nebudete účtovat na DAL 521,524, ale na DAL 388. Nebo z mezd tedy DAL 521,524, ale pak vnitřním dokladem zrušíte zápis z roku 2010 mínusem na 388/521,524. Obě varianty musí zajistit, že stržená dovolená už neovlivní náklady 2011.
Je sice pravda, že podle zákoníku práce § 222 odst.
2) zaměstnanci přísluší náhrada mzdy nebo platu za 4 týdny nevyčerpané dovolené pouze v případě skončení pracovního poměru.
Ovšem tento § nepatří mezi ty § , od kterých není možné se odchýlit a je to ve prospěh zaměstnance. Z praxe nevím, co by mohly kontrolní orgány napadnout a jak, pokud by s tím zaměstnavatel nic neudělal a nechal zaplacené. Třeba má někdo zkušenost z praxe, zajímalo by mě to.
Uvažovala jsem o mimořádných prémiích, ale před Vánocemi a mezi svátky budeme mít volno - dovolenou, takže první na řadě je vybrání staré dovolené. V tom případě by to měla vlastně zaplacené 2 x. Ještě je čas, snad někoho ještě něco napadne. Díky za každý nápad či názor.
S.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 11. 2010 10:15
Dobrý den, udělala jsem botu jak hrom. Proplatila jsem starou dovolenou i když zaměstnanec nekončí prac.poměr. Jak toto lze napravit? Mám se s ním domluvit, že platbu třeba po částech vrátí nebo o těch 8,5 dne pokrátit letošní dovolenou - samozřejmě po písemném prohlášení, že s tím souhlasí. Jsem z toho pěkně vystresovaná, ale chtěla bych to napravit, tak prosím poraďte, co s tím. Díky moc.