Re: Úmrtí zaměstnance ve svátek
Já bych to na účet neposílala, podle § 328 ZP může mzdu dostat manželka. Účet jí zablokují.
Re: Úmrtí zaměstnance ve svátek
Ráda bych Vám všem poděkovala za Vaše názory:-) Je pravda, že pro účetní je nejjednodušší poslat mzdu na účet:-( Já však vím, že pozůstalostní řízení trvá někdy příliš dlouho a nechci nechat rodinu bez prostředků. Zároveň ale nechci, abych se dopustila nějakého pochybení. Každopádně to budu řešit i s právníkem. Ještě jednou všem děkuji:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 11. 2010 11:14
Dobrý den,
ráda bych se poradila, jak mám postupovat při úmrtí zaměstanance ve svátek (nejedná se o pracovní úraz). Jelikož jsem tuto smutnou záležitost ještě neřešila, tak nevím, jak je to se skončením pracovního poměru při úmrtí? V ZP jsem si našla, že dochází ke skončení PP na základě § 48 odst. 4., bohužel nevím, zda musí zaměstnavatel sepsat skončení PP na základě tohoto §. Jak je to s jeho poměrnou částí mzdy (mzda se mu posílala na účet), která mu náleží za 11/2010. Myslím si, že si měl zaměstnavatel ponechat mzdu v hotovosti v pokladně do doby, než bude vyřízena pozůstalost a poté to vyplatit osobě, která má na pozůstalost nárok.
Předem děkuji za radu. LH