Re: Životní pojištění
Pokud zaměstnancům nedaníte tyto příspěvky ve mzdě jako naturální požitek, pak musí "životko" splnit náležitosti dle par. 6 zákona o daních z příjmů, tedy: "ve smlouvě byla sjednána výplata pojistného plnění až po 60 kalendářních měsících a současně nejdříve v roce dosažení věku 60 let" Pokud některé smlouvy toto nesplňují, můžete přispívat také, ale pak to musíte zdanit zaměstnancům (stejně jako mzdu, tj. odvést daň a pojistné). V obou přpadech se jedná o daňový náklad.
Re: Životní pojištění
Děkuji za odpověď, jen jsem se dočetla v chytrých knížkách ty limity výše uvedené, ale v zákoně se nic nepíše a byla jsem zmatena, tzn. že když máme pojištění profi život a můžeme nejdříve vybrat část peněz dejme tomu po 3 měsících nebo si vybrat jednou - dvakrát ročně co máme o zaměstnavatele naspořeno, nejedná se pojištění podle zákona, chápu to dobře, Musím zdanit zaměstnanci ? Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 11. 2010 9:13
Dobrý den, možná absolutně zbytečný dotaz, ale já jsem na váškách - naše firma začala přispívat svým zaměstnancům na životní pojištění 2000 Kč měsíčně, pojistnou dobu má každý zaměstnanec jinou pojistka je pro případ smrti nebo dožití na 10 000,- Kč, já jsem se dočetla aby si zaměstanvatel mohl tento příspěvek odečíst daňově do nákladů, musí být poj.smlouva sepsána na dobu 5-15 let nejméně na 40000,- Kč a nad 15 let nejméně na 70 000,- Kč, pochopila jsem to správně? My máme jen takové pojistky s tím, že zaměstnanec si může během roku něco vybrat, jen jestli můžeme dát do DN vyplacené příspěvky zaměstnancům když není splněna podmínka nejméně 40000,- Kč? Prosím děkuji.