Daň z přijmu z převodu nemovitosti

• (neregistrovaný)

22. 11. 2010 10:44

Dobrý den,
    Potřeboval bych nutně poradit. Před třemi lety jsem koupil dům i s přilehlou zahradu a kupní cenu jsem platil částečně hypotékou. Nečekaně jsem se dostal do neschopnost splácet a chtěl bych prodat tu zahradu od vedle, která muže byt i stavebním pozemkem, což ale není podstatné. To, co mně zajímá je, jakou budu platit daň, kromě 3% dani z převodu nemovitosti a jaká je možnost snížit daňoví základ? Lze ho snížit částečném umoření stávající hypotéky, kterou mám na bydlení, nebo jedinou podmínkou je nákup jiné bytové nemovitosti? Úplně se mi děla špatně, když pomyslím, že na mně nikdo nemysli i když poctivě platím všude všechno k čemu jsem povinen… Nechápu za co mám platit další daň státu, když na mně doléhá krize, za kterou nemůžu a jsem nucen část nemovitosti prodat, abych neskončil na ulici a ne abych si koupil nové auto například… Za odpověď moc a moc předem děkuji.
    Milan M.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 11. 2010 11:38

... (neregistrovaný)

Re: Daň z přijmu z převodu nemovitosti
      Osvobození daně z příjmů se na zahradu vztahuje až po 5 letech od nabytí. Bez součinnosti s bankou zahradu neprodáte - nedovedu si představit kupce, který by koupil zahradu s hypotékou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).