Přivýdělek

• (neregistrovaný)

22. 11. 2010 11:07

Dobrý den,
    ukončila jsem samostatně výdělečnou činnost, na pracovním úřadě se registrovat nebudu, nemocenské pojištění si budu platit sama. Ráda bych si do doby nalezení stálého pracovního místa přivydělala na brigádách, je zde nějaké omezení, jakou částku si mohu v tomto případě vydělat? Či nějaké další omezení, podmínky, o kterých bych měla být srozuměna, pokud si nechci způsobit problémy s institucemi jako finanční úřad?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 11. 2010 11:40

Líba (neregistrovaný)

Re: Přivýdělek
      Místo nemocenského pojištění jste asi měla na mysli zdravotní pojištění.

Pokud si na brigádách (dohoda o provedení práce nebo dohoda o pracovní činnosti?) vyděláte měsíčně méně než 5000,- a nebudete mít podepsané prohlášení poplatníka, bude vám sražena daň srážková, která je konečná a už se vám v DP neprojeví.

Bude-li měsíční příjem větší než 5000,-, dostanete po skončení roku potvrzení o zdanitelných příjmech a zahrnete to do svého DP.

Jestliže vám budou brigády navazovat za sebou, můžete si u zaměstnavatelů podepsat prohlášení poplatníka a budete mít všechno daněné zálohovou daní a každý měsíc se vám odečte z daní příslušná část slevy na poplatníka.

• 22. 11. 2010 11:47

LadaM (neregistrovaný)

Re: Přivýdělek
      Ano, promiňte, měla jsem skutečně na mysli zdravotní pojištění. Děkuji Vám za radu a přeji hezký den.

• 22. 11. 2010 11:49

Líba (neregistrovaný)

Není zač.
      >Ano, promiňte, měla jsem skutečně na mysli zdravotní
      >pojištění. Děkuji Vám za radu a přeji hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).