Prodej zboží po skončení živnosti

• (neregistrovaný)

22. 11. 2010 11:34

Prosila bych o radu v záležistosti prodeje zboží, které mi zůstalo po ukočení provozování živnosti. Jedná se nejen o zboží- textil, ale i o vybavení prodejny. Ráda bych uvedené věci prodala prostřednictvím aukčního portálu. Živnostenské oprávnění už momentálně nemám, ukončila jsem živnost, lze vše doprodat bez potřebného oprávnění za podstatně nižší cenu? Budu ráda, když se mi aspoň něco z investice vrátí, ovšem také vím o existenci nějaké cenové hladiny, těžko vše prodám za obvyklou cenu. Jak, prosím, v tomto případě pokračovat?
    Děkuji velmi za případné odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 11. 2010 11:37

R (neregistrovaný)

Re: Prodej zboží po skončení živnosti
      zdaníte dle §10 - movitý majetek, pokud byl součástí majetku a neuteklo 5let od vyřezení. Protí můžete použít zůstatkovou hodnotu. Zboží byste měla mít již dodaněno v pořizovací ceně při ukončení podnikání. takže pokud nepřekročíte cenu pořizovací ke zdanění nebudete mít ni.

• 22. 11. 2010 11:45

LadaM (neregistrovaný)

Děkuji Vám za odpověď. Takže v tomto postupu by nemusel být problém. Ještě jednou děkuji

• 22. 11. 2010 11:51

LadaM (neregistrovaný)

Ještě mě napadl související dotaz. Je tam nějaká časová lhůta, dokdy od skončení živnosti mohu majetek doprodávat? Pokud ho neprodám, tak si ho mohu bez problémů nechat? Děkuji. jsem opravdu v těchto záležitostech naprost laik a docela se bojím, že udělám nevědomě chybu.
      Děkuji mo

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).