Zahraniční služební cesta

• (neregistrovaný)

22. 11. 2010 11:57

prosím pěkně, jak je to se stravným a kapesným, když zaměstnanec odlétal z Izraele v 6 h ráno, do Prahy přílet 9.20 h a ukončení služební cesty ve 12 h? Nějak jsem se do těch všech krácení zamotala...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 11. 2010 21:56

v.e.n.d.y.

Re: zahraniční služební cesta
      Pokud jeho pracovní cesta skončila skutečně ve 12:00, má nárok na poloviční sazbu stravného za tento den + možnost 40% kapesného navíc. Pokud skončila třeba ve 12:05, má již nárok na celou sazbu stravného pro Izrael + možnost 40% kapesného k tomu. Krácení za poskytnuté stravné dle zákoníku práce, pokud jste mu to oznámili PŘEDEM .

• 22. 11. 2010 22:45

V. (neregistrovaný)

Malé doplnění - doba příletu
      ZP, § 154
      Zahraniční pracovní cestou se rozumí cesta konaná mimo území České republiky. Dobou rozhodnou pro vznik práva zaměstnance na náhradu cestovních výdajů v cizí měně je doba přechodu státní hranice České republiky, kterou oznámí zaměstnanec zaměstnavateli, nebo doba odletu a příletu letadla při letecké přepravě.

• 23. 11. 2010 8:14

kacabaca (neregistrovaný)

S tím jsem právě bojovala - jak mám zjistit, kdy přeletěli hranice... nebo jestli mám brát konec ZAHRANIČNÍ cesty přílet na letiště.

• 23. 11. 2010 8:20

I. (neregistrovaný)

Opravdu se bere odlet z letiště a přílet na letiště (nikoli přelet hranic :-)))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).