Re: zahraniční služební cesta
Pokud jeho pracovní cesta skončila skutečně ve 12:00, má nárok na poloviční sazbu stravného za tento den + možnost 40% kapesného navíc. Pokud skončila třeba ve 12:05, má již nárok na celou sazbu stravného pro Izrael + možnost 40% kapesného k tomu. Krácení za poskytnuté stravné dle zákoníku práce, pokud jste mu to oznámili PŘEDEM .
Malé doplnění - doba příletu
ZP, § 154
Zahraniční pracovní cestou se rozumí cesta konaná mimo území České republiky. Dobou rozhodnou pro vznik práva zaměstnance na náhradu cestovních výdajů v cizí měně je doba přechodu státní hranice České republiky, kterou oznámí zaměstnanec zaměstnavateli, nebo doba odletu a příletu letadla při letecké přepravě.
S tím jsem právě bojovala - jak mám zjistit, kdy přeletěli hranice... nebo jestli mám brát konec ZAHRANIČNÍ cesty přílet na letiště.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 11. 2010 11:57
prosím pěkně, jak je to se stravným a kapesným, když zaměstnanec odlétal z Izraele v 6 h ráno, do Prahy přílet 9.20 h a ukončení služební cesty ve 12 h? Nějak jsem se do těch všech krácení zamotala...