Re: Výpočet mateřské?
Pokud máte termín porodu 20.3.2010, pak už jste buď porodila nebo jste jak jedna naše zaměstnankyně, která dvojčata čeká už 13 měsíců...(asi jako když jsou dvě děti, tak těhotenství trvá dvojnásob dlouho).
Podmínkou pro PPm je v posledních dvou letech 270 dnů soc.poj., takže pokud tuto podmínku splňujete, budete mít nárok na PPM, i když již nebudete zaměstnaná. Nemocenská by ale netrvala do porodu, ale do nástupu na PPM, tj. 6-8 týdnů před termínem porodu, tj. zhruba měsíc. A počítá se nikoli z posledního čtvrtletí, ale z příjmu v posledních 12 měsících.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 11. 2010 13:55
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, pracovní poměr mám na dobu určitou do 31.12.2010 termín porodu mám 20.3.2010. Když bych nastoupila na nemocenskou od 1.1.2011 která by trvala do porodu, měla bych nárok na mateřskou? A z jakého průměru by to bylo, poslední čtvrtletí, které jsem odpracovala? Nebo by to bylo jinak, když budu skoro tři měsíce na nemocenské?
Moc děkuji