Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 11. 2010 15:32
Dobrý den.Chtěl bych si potvrdit dávky v nezaměstnanosti, které mi byly vypočteny.
Pracoval jsem 24let ve státním sektoru a pak 5 měsíců v zahraničí.Poté jsem se přihlásil na úřad práce, protože mi nevyšla následně slíbená práce. Na úřadě sjednali schůzku a bylo řečeno, že když někdo pracuje 20 let a má 30 tisíc měsíčně a půl roku pracuje za 10 tisíc, bude mu vypočtena částka pro podporu z 10 tisíce.
A jestliže někdo vydělával 20 let pouze 10 tisíc a půl roku 25 tisíc - bude mu vypočtena částka z 25 tisíc.
Jenže přišel termín další schůzky a pracovní úřad mi vystavil Rozhodnutí s odůvodněním -cituji: že maximální výše podpory v nezaměstnanosti činí 0,58 násobek průměrné mzdy v národním hospodářství za první a třetí čtvrletí kalendářního roku předcházejícího kalendářnímu roku, ve kterém byla podána žádost o podporu ,tj. částky 22896 Kč.Vzhledem k tomu, že stanovená výše podpory v nezaměstnanosti je vyšší, než tato částka, je Vám podpora stanovena v max.výši 13280.
Tím chci říct,že úřad nevypočítal z pravdivé částky,kterou jsem vydělal a přinesl potvrzení - U1, pojišťovnu..., ale takto jak vám to popisuji. Myslíte, že je to správné????