Re: roční příjem-odbor státní soc.podpor
Má být s vratkou daně za rok 2008 a ne 2009.
Jak vidíte, názory na to,jaké roční zúčtování potvrzovat,se různí. Já jsem nikde nevyčetla, jak je to správně, mně logicky připadá správné potvrzovat v příjmech za rok 2009 vratku za rok 2009, vyplácenou v r.2010, stejně tak jako FÚ při daňovém přiznání. Ale v zákoně jsem to nikde nevyčetla, třeba nám paní Jiřina H napíše, v jakém zákoně je to napsáno ?
V každém případě připočítáváte pouze vratku daně, nikoli doplatek na bonusu (ani měsíčně vyplácený bonus do těchto příjmů neuvádíte)
Bohužel neuvedu,kde je to napsané, aby mi zas někdo nevynadala, nemám čas to hledat. Ale vím to určitě, totiž dříve (tak asi do r.1999) se musela vratka daně přičítat k roku, kterého se to týkalo , bylo to považováno za příjem toho minulého roku. Právě proto,že byl problém s tím 1. čtvrtletím, změnili to na to,že je se považuje za příjem tehdy, kdy to bylo vyplaceno.Pokud ale máte pochybnosti, můžete si to ověřit na SSP. Jinak nepatří tam samozřejmě částka za vyrovnání bonusu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 11. 2010 11:20
Dobrý den,prosím o radu: poprvé potvrzuji roční příjem pro odbor státní sociální podpory. Příjem za rok 2009 se potvrzuje včetně vyrovnání daně za r.2009 nebo 2008?