Re: Stravenky - nákup zpětně.
Taky to takhle děláme - no a byla jsem na kontrole na FU
akorát mi bylo řečeno, že příště to mám dát nedaňově
- nyní nevím, který je to řádek na přiznání PO, protože taky jsme stravenky dávali zpětně. Záleží na koho na FU narazíte.........
přeji mnoho zdaru
Děkuji. Jenom vysvětlení, proč jsem zadala dotaz. Nejdříve jsem též
byla rozhodnuta zúčtovat takto zpětně vydané stravenky do nedaň.nákladů (55%). Ale, DP se podává k 31.12.daného roku to za prvé a za druhé, v zákoně je slůvko "na" , ale to je i u vyúčtování
prac.cest, kdy se účtuje stravné a také ho vyplácíme zpětně při
vyúčtování pracovní cesty, když není vyplacena záloha. Jak je to tedy s tím slůvkem na a za?
>>>>>>ano na začátku října (prostě první možný pracovní den) vydám stravenky NA říjen, které pokrátím za neodpracované dny v září. Rozhodně bych zpětně nevydávala, do toho bych nešla, možná některý schovívavější FÚ by to nechal, ale je to risk. Co se týče služebních cest, ZP nám povoluje zálohu nevyplatit a cestu zúčtovat po návratu. Myslím, ale, že dříve byla snad záloha i povinná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 11. 2010 16:33
Vzhledem k finanční situaci firmy nebyl prováděn nákup stravenek zaměstnancům za několik měsíců t.r. i když dle vnitřního předpisu
mají nárok na stravenky každý měsíc podle odpracovaných dní s tím, že ve mzdě na zákiladě dohody je jim 45 % z hodnoty měsíčního nároku stravenek sraženo. Do konce roku chce firma
dlužné stravenky zaměstnancům nakoupit. Lze takto fakturované stravenky zúčtovat 55% do daň.nákladů? Předem děkuji.