Re: Rodičovská dovolená
děkuji za rady,já na ten dvouletý dosáhnu, a myslela jsem každý komu by to vyšlo :-)
Re: Rodičovská dovolená
To by sice mohl udělat každý, komu by to vyšlo, ale ne každý to udělal, protože dosud platilo, že u dvouleté varianty se pobralo v součtu méně peněz než u tříleté varianty. Takže dvouletou variantu si vybrala ta, která chtěla jít brzo do práce anebo počítala brzo s dalším dítětem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 11. 2010 23:11
Dobrý den, známá mi tvrdí, že prý mohu udělat následující věc
1. jsem zaměstnána na dobu neurčitou, nyní na mateřské dovolené a rozhoduji se na jak dlouho si vezmu rodičovskou
2. prý mohu napsat zaměstnavateli,že budu čerpat rod. dovolenou do 3let věku dítěte
3.na sociálce mohu požádat o vyplácení rodič. přispěvku na 2 roky
4. do 2 let věku dítěte budu pobírat rod. přispěvek a ten třeti rok nebudu pobírat vůbec nic a zdrav. poj. bude za mě platit stát a zaměstnavatel mi bude stále hlídat mé pracovní místo až do 3 let věku dítěte (nebudu muset být ten poslední rok kdy nebudu pobírat rod. příspěvek na pracáku,ale budu pořád v evidenci zaměstnavatele).
Je opravdu možné to takhle udělat? To by pak přece dělat každý ne? Nechal by si vyplácet 2 roky rod. příspěvek a cca 4 tis. si odkládal bokem,a pak na tom ten třetí rok bude stejně jako kdyby si vzal rodičovskou na 3 roky.