Re: mzdy - Pohoda
Zavedení, že platcem pojistného je i stát, neovlivní výpočet. Jen v případě, že by mzda byla nižší (nepl.volno, atd.) než min. mzda, pak by se u tohoto zaměstnance neprovedel dopočet ZP do mim. mzdy. Odejmutí důchodu lze v Pohodě nahlásit kodem H- kod Vá je nabídnut.
Re: mzdy - Pohoda
Děkuji za vysvětlenou, jen ten kód H nevím kde je nabídnut?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2010 9:21
Prosím o radu, stát jako plátce pojistného je i za důchodce - i ČID, starobní? V personalistice tedy budu mít u invalidních důchodců v záložce daně a pojistné i plátcem zdravotního poj. stát? Předchůdkyně to zadané neměla.
Když jsem si to zkušebně zadala, vyšly mi úplně stejné mzdy jako když to tam zadané nemám. Musím tam ještě něco doplnit, zadat částku?
Dále - zaměstnanec donesl rozhodnutí ČSSZ o tom, že se mu od 22.11.2010 odnímá invalidní důchod - u posudkové komise byl 12.10.2010. Změna se musí nahlásit u VZP kódem "H", ale v hromadném oznámení zaměstnavatele se mi kód nezobrazí, i když v personalistice mám zadáno slevu za invaliditu do 11/2010?
Mohli byste mi poradit, co bych měla ještě kam doplnit, abych to měla správně? Děkuji za pomoc, jsem začátečník